NATO’da Rutte dönemi resmen başladı

Eski Hollanda Başbakanı Mark Rutte, NATO Genel Sekreterliği görevini bugün Jens Stoltenberg’den resmen devraldı. Görevi devralmasının ardından konuşan Rutte, NATO'yu geleceğin zorluklarına hazırlamaya kararlı olduğunu vurguladı. Rutte’nin göreve başlaması, 32 üyeli ittifak için kritik bir zamana denk geliyor.

Haberler ntv.com.tr 01.10.2024 - 11:27 Son Güncelleme : 01.10.2024 - 12:09

Jens Stoltenberg, Brüksel'deki İttifak karargahında düzenlenen Kuzey Atlantik Konseyi toplantısında yeni NATO Genel Sekreteri Mark Rutte ile el sıkışıyor.

Daha önce görev süresi uzatılan Norveçli Jens Stoltenberg’in ayrılmasının ardından, eski Hollanda Başbakanı Mark Rutte NATO Genel Sekreterliği görevini resmen devraldı.

Rutte, Stoltenberg'in törenle tokmağı kendisine devretmesinin ardından NATO lideri olarak resmen göreve başladı.

Görevi devralmasının ardından konuşan Rutte, NATO'yu geleceğin zorluklarına hazırlamaya kararlı olduğunu vurguladı.

NATO'yu güçlü tutmak adına atılması gereken adımlardan bahseden Rutte, "NATO müttefikleri savunmaya daha fazla harcama yapmalı." diye konuştu.

Ukrayna'daki savaşın cephe hatlarıyla sınırlı olmadığını vurgulayan Rutte, "NATO üyeliği de dahil olmak üzere Ukrayna'ya söz verdiğimiz desteği taahhüt etmeliyiz." ifadelerini kullandı.

Hollandalı lider ayrıca, NATO'nun ittifak dışında da ortaklıklar kurmaya devam etmesi gerektiğini vurguladı.

Kremlin tarafından yapılan açıklamada yeni NATO lideri hakkında, "Rutte döneminde ittifak politikasında büyük bir değişiklik beklemiyoruz." ifadelerine yer verildi.

NATO'NUN KARŞISINDAKİ ZORLUKLAR

Mark Rutte’nin göreve başlaması, 32 üyeli ittifak için kritik bir zamana denk geliyor.

İttifak Ukrayna’daki devam eden çatışma, Doğu Avrupa ülkelerinin Rusya’nın gelecekteki eylemleri hakkındaki endişeleri ve NATO’ya şüpheyle yaklaşan eski ABD Başkanı Donald Trump’ın göreve dönme olasılığıyla karşı karşıya.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.