Mısır: Gazze'de Ramazan'dan önce ateşkes umuyoruz

Antalya Diploması Forumu'na katılan Mısır Dışişleri Bakanı Sameh Shoukry, Gazze'de ateşkes ortamının Ramazan'dan önce sağlanacağını umduğunu söyledi.

Haberler Reuters 01.03.2024 - 17:06

Sameh Shoukry
Antalya Diploması Forumu'na katılan Mısır Dışişleri Bakanı Sameh Shoukry, Katar'ın girişimiyle süren ateşkes görüşmelerden umutlu olduğunu söyledi.

Bakan,Ramazan'dan önce Gazze'deki savaşın durdurulmasından umutlu olduğunu söyleyerek, "Düşmanlıkların sona ermesine ve rehine değişimine ulaşacağımız konusunda umutluyuz. Ramazan başlamadan önce başarılı olmak için sınırlı zamanımımız olduğunun herkes farkında" dedi.

Shoukry, ateşkesin Ramazan'dan önce gerçekleşmesini uman tek lider değil.

Daha önce ABD Başkanı Joe Biden'da pazartesi gününden önce bir ateşkes sağlanacağını umduğunu söylemişti. Son yaşanan yardım bekleyen sivillere ateş açılması olayından sonra ise bunun mümkün olmadığını açıklamıştı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.