Macron'dan Lübnan'a destek: "Hem askeri hem insani yardım yapılacak"

Ortadoğu'da gerilim tırmanmaya devam edereken Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Elysee Sarayı'nda Lübnan Başbakanı Necip Mikati ile bir araya geldi. Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Noel Barrot, Lübnan'a destek amacıyla Paris'te düzenlenen uluslararası konferansta 800 milyon dolar insani yardım ve ülke ordusu için 200 milyon dolar daha toplandığını söyledi. Macron, ülkesinin Lübnan ordusunun kilit ihtiyaçlarının karşılanacağını da vurguladı.

Haberler 24.10.2024 - 11:40 Son Güncelleme : 24.10.2024 - 16:27

Fransa Cumhurbaşkanı Emamnuel Macron, Elysee Sarayı'na ikili bir görüşme için gelen Lübnan Başbakanı Necip Mikati ile

Fransa Cumhurbaşkanı Emamnuel Macron, Elysee Sarayı'nda Lübnan Başbakanı Necip Mikati ile bir araya geldi.

Görüşmenin ardından Macron, Lübnan'da süren yoğun çatışmalar ve işgal hakkında açıklamalarda bulundu.

Macron, ülkesinin Lübnan'a 100 milyon euro insani yardımda bulunacağını açıkladı.

Ateşkesin önemini bir kez daha vurgulayan Macron, "Lübnan'da savaş durmalı, ateşkes gerekli. İran'ın İsrail'e karşı Hizbullah'ı devreye sokmasından üzüntü duyuyorum." diye konuştu.

İsrail'in Lübnan'daki operasyonunu da eleştiren ve tepki gösteren Macron, "Lübnan'daki BM mistonu yeni koşullara uyarlanmalı, misyona yönelik İsrail saldırıları haksız saldırılardır." ifadelerini kullandı.

Fransız lider, perşembe günü Paris'te yapılacak bir konferans ile Lübnan ordusuna yönelik "önemli ihtiyaçların" karşılanacağını vurguladı.

LÜBNAN HÜKÜMETİ ATEŞKESİ DESTEKLİYOR

Lübnan'ın geçici başbakanı Necip Mikati ise Lübnan'da 13 hastanenin İsrail saldırıları sonucu hizmet dışı kaldığını aktardı.

Uluslararası desteğin Lübnan'ın altyapısının yeniden inşasına yardımcı olması gerektiğini vurgulayan Mikati, "Lübnan hükümeti, ABD ve Fransa'nın 21 günlük ateşkes girişimini desteklemeye devam ediyor." diye konuştu.

Lübnan ordusunun askere alımlara başladığını vurgulayan Mikati bir kez daha uluslararası destek ve eğitim çağrısında bulundu.

LÜBNAN İÇİN 1 MİLYAR DOLAR TOPLANDI

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Noel Barrot, Lübnan'a destek amacıyla Paris'te düzenlenen uluslararası konferansta 800 milyon dolar insani yardım ve ülke ordusu için 200 milyon dolar daha toplandığını söyledi.

Yaklaşık 70 hükümet delegasyonu ve 15 uluslararası örgüt, Paris'te bir araya geldi ancak ABD'nin kendi çabalarına odaklanması nedeniyle diplomatlar çok az somut ilerleme beklediklerini söyledi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.