Londra'dan Singapur'a giden uçak şiddetli türbülansa girdi: 1 yolcu öldü

Londra'dan Singapur'a giden Boeing 777-300ER model uçakta, şiddetli türbülans nedeniyle bir İngiliz yolcu hayatını kaybetti. Olayda yedisi kritik 30 yaralı olduğu bildirildi.

Haberler AFP 21.05.2024 - 17:10

Singapur Havayolları'nın, şiddetli türbülans yaşayan uçağında bir İngiliz yolcunun hayatını kaybettiği bildirildi.

Uçaktaki çok sayıda yolcunun da yaralandığı açıklandı.

Uçağın, Bangkok'a yönlendirilmeden önce Londra'dan Singapur'a gittiği belirtildi.

Havayolu şirketinden yapılan açıklamada, “Boeing 777-300ER uçağında yaralanmalar ve bir ölüm vakası olduğunu teyit edebiliriz. Uçakta toplam 211 yolcu ve 18 mürettebat bulunuyordu” denildi.

Suvarnabhumi Havalimanı Genel Müdürü Kittipong Kittikachorn da yaptığı açıklamada, yedisi kritik 30 yaralı olduğunu bildirdi.

Yetkililer ve havayolu şirketi, uçağın Bangkok'a acil iniş yapmak zorunda kaldığını söyledi.

Suvarnabhumi havaalanı genel müdürü Kittipong Kittikachorn düzenlediği basın toplantısında, uçağın kabin ekibi kahvaltı servisi yaparken türbülansa girdiğini ve pilotların acil iniş talebinde bulunduğunu bildirdi.

73 yaşındaki bir İngiliz'in olay sırasında muhtemelen kalp krizi nedeniyle hayatını kaybettiğini söyledi. Yedi kişi de kafa travması nedeniyle ağır yaralandı.

Singapur Havayolları, on sekiz kişinin hastaneye kaldırıldığını ve 12 kişinin hastanelerde tedavi gördüğünü söyledi.

FlightRadar 24 sözcüsü, uçağın bir dakika içinde yukarı doğru eğildiğini ve seyir irtifasına geri döndüğünü gösteren verileri analiz ettiğini söyledi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız