Kuzey Kore savaşa dahil oluyor: Güney Kore, Rus büyükelçisini çağırdı

Kuzey Kore'nin Rus ordusu için savaşmak üzere asker desteğinde bulunacağı iddialarının ardından Güney Kore Dışişleri Bakanlığı, Rus Büyükelçisini bakanlığa çağırdı. Dışişleri Bakan Yardımcısı Kim Hong-kyun'un, "Kuzey Kore güçlerinin derhal geri çekilmesi ve ilgili işbirliğinin durdurulması çağrısında bulunduğu” belirtildi.

Haberler ntv.com.tr 21.10.2024 - 09:54

Güney Kore Dışişleri Bakanlığı, Pyongyang'ın Moskova'nın Ukrayna'daki savaşını desteklemek üzere aralarında özel kuvvetler birliklerinin de bulunduğu binlerce asker gönderme kararının üzerine Rus Büyükelçisini bakanlığa çağırdığını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Dışişleri Bakan Yardımcısı Kim Hong-kyun'un, “Kuzey Kore'nin Rusya'ya asker göndermesiyle ilgili ciddi endişelerini dile getirdiği, Kuzey Kore güçlerinin derhal geri çekilmesi ve ilgili işbirliğinin durdurulması çağrısında bulunduğu” belirtildi.

ZELENSKİ'NİN KUZEY KORE İDDİASI

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Brüksel'de gazetecilere verdiği demeçte, Rusya'nın savaş alanına yaklaşık 10 bin Kuzey Kore askeri konuşlandırmaya hazırlandığını söylemişti.

Zelenski, Kuzey Kore'yi Rusya'ya silah, işçi ve asker yardımı yapmakla suçlamıştı.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) daha sonra, Kuzey Kore'nin Rusya'ya destek amacıyla Ukrayna'ya asker gönderdiğine ilişkin iddiaların incelendiğini bildirmişti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.