Başkent Atina'da, daha önce kalorifer ve klimalarla ısıtılan çok sayıda konut ve işyerleri, akaryakıttaki pahalılık ve gelirlerin azalması nedeniyle odun ve gaz sobası gibi geleneksel ısınma araçlarına yönelirken, sobacılarda büyük hareketlilik yaşanıyor.
Bu arada, vatandaşların eski ısınma yöntemlerine geri dönmesiyle, mazot talebinde büyük düşüş kaydedildiği, odun talebinin ise arttığı bildirildi.
Yunanistan Akaryakıt Bayileri Federasyonu Başkanı Mihalis Kusis yaptığı açıklamada, kaloriferler için daha önce bin litre yakıt alan apartmanların bu yıl sadece beş yüz litreyle yetindiklerini belirterek, mazot piyasasındaki satışların beklentilerin yüzde 50'sinin altında bulunduğunu söyledi.
Son günlerde hava sıcaklığında önemli düşüş kaydedilmesine rağmen satışlarda değişiklik olmadığını ifade eden Kusis, bunun nedeninin vatandaşların alternatif ısınma araçlarına yönelmesi olduğunu belirtti.
Kusis, "Böyle giderse, özellikle Atina bölgesinde orman kalmayacak" dedi.
ZEYTİN ÇEKİRDEĞİ YAKIYORLAR
Diğer yandan, daha ucuz ısınma arayışları içinde bulunan vatandaşların kaloriferlerini "biyokütle" çeşidi yakıta çevirdikleri belirtildi.
Mora Yarımadası'nda ve Kuzey Yunanistan bölgelerindeki kalorifer kazanlarında zeytin çekirdeklerinin yakıt olarak kullanan vatandaşların bu şekilde yüzde 50'ye varan bir tasarruf sağladıkları bildirildi.
Pellas bölgesinde bazı vatandaşların ise, kendi geliştirdikleri özel bir sistemle şeftali çekirdeklerini "ideal" bir biyokütleye dönüştürerek, petrol ve doğalgaz yerine kullandıkları belirtildi.
Bu arada, vatandaşların eski ısınma yöntemlerine geri dönmesiyle, mazot talebinde büyük düşüş kaydedildiği, odun talebinin ise arttığı bildirildi.
Yunanistan Akaryakıt Bayileri Federasyonu Başkanı Mihalis Kusis yaptığı açıklamada, kaloriferler için daha önce bin litre yakıt alan apartmanların bu yıl sadece beş yüz litreyle yetindiklerini belirterek, mazot piyasasındaki satışların beklentilerin yüzde 50'sinin altında bulunduğunu söyledi.
Son günlerde hava sıcaklığında önemli düşüş kaydedilmesine rağmen satışlarda değişiklik olmadığını ifade eden Kusis, bunun nedeninin vatandaşların alternatif ısınma araçlarına yönelmesi olduğunu belirtti.
Kusis, "Böyle giderse, özellikle Atina bölgesinde orman kalmayacak" dedi.
ZEYTİN ÇEKİRDEĞİ YAKIYORLAR
Diğer yandan, daha ucuz ısınma arayışları içinde bulunan vatandaşların kaloriferlerini "biyokütle" çeşidi yakıta çevirdikleri belirtildi.
Mora Yarımadası'nda ve Kuzey Yunanistan bölgelerindeki kalorifer kazanlarında zeytin çekirdeklerinin yakıt olarak kullanan vatandaşların bu şekilde yüzde 50'ye varan bir tasarruf sağladıkları bildirildi.
Pellas bölgesinde bazı vatandaşların ise, kendi geliştirdikleri özel bir sistemle şeftali çekirdeklerini "ideal" bir biyokütleye dönüştürerek, petrol ve doğalgaz yerine kullandıkları belirtildi.