İzlanda Başbakanı Benediktsson parlamentoyu feshetti

İzlanda Başbakanı Bjarni Benediktsson, parlamentoyu feshettiğini açıklayarak, 30 Kasım'da seçimlerin yapılması çağrısında bulundu.

Haberler İHA 14.10.2024 - 04:36

İzlanda’da koalisyon hükümeti dağıldı. İzlanda Başbakanı Bjarni Benediktsson bugün düzenlediği basın toplantısında, parlamentoyu feshettiğini açıklayarak, 30 Kasım'da seçimlerin yapılması çağrısında bulundu. Benediktsson, sığınmacılar ve enerji verimliliği konularında iktidardaki üç parti arasında anlaşmazlıkların arttığını belirtti.

İzlanda’nın ulusal yayın kuruluşu RUV’un haberine göre Benediktsson, Cumhurbaşkanı Halla Tomasdottir ile yarın parlamentoyu feshetme kararıyla ilgili bir görüşme yapacak.

Bağımsızlık Partisi'nin lideri Benediktsson, nisan ayında Katrin Jakobsdottir'in istifa edip cumhurbaşkanlığına aday olacağını açıklamasının ardından yerine başbakan olarak seçilmişti.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.