İsviçre'den Ortadoğu hamlesi: Bağdat Büyükelçiliği'ni 33 yıl sonra yeniden açıyor

İsviçre, Körfez Savaşı nedeniyle kapattığı Irak’ın başkenti Bağdat’taki Büyükelçiliğini 33 yıl sonra yeniden açıyor. İsviçre Dışişleri Bakanlığı, Irak ile ekonomik, güvenlik ve göç konularında işbirliği yapmak istediklerini açıkladı.

Haberler Anadolu Ajansı 03.09.2024 - 14:49

Irak ile diplomatik ilişkileri geliştirmeyi amaçlayan İsviçre, uzun yıllar sonra yeni bir adım attı.

İsviçre, Körfez Savaşı nedeniyle kapattığı Irak’ın başkenti Bağdat’taki Büyükelçiliğini 33 yıl sonra yeniden açıyor.

İsviçre Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Federal Konseyin, Bağdat Büyükelçiliğini yeniden açarak Irak ile ikili ilişkileri güçlendirmeyi, ekonomik, güvenlik ve göç konularında işbirliğini derinleştirmeyi amaçladığı kaydedildi.

Bu adımın aynı zamanda Federal Konsey'in 2021-2024 Ortadoğu ve Kuzey Afrika (MENA) Stratejisi'nin bir hedefi kapsamında atıldığı da bildirildi.

Açıklamada, "Irak'ın güvenlik durumu, şiddetli iç çatışmaların yaşandığı bir dönemin ardından son yıllarda iyileşti. Irak, son birkaç yıldır bölgede barışı ve güvenliği teşvik etmek için tutarlı çabalar gösterdi. Bugün, Avusturya, Fransa, İtalya ve Almanya dahil olmak üzere 50'den fazla ülkenin Bağdat'ta büyükelçiliği var" ifadeleri kullanıldı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.