İsrail'den Sinvar'a "Gazze'den güvenli çıkış" teklifi

İsrail basınının bildirdiğine göre Tel Aviv yönetimi, Hamas lideri Yahya Sinvar'a, tüm rehinelerin bırakılması karşılığında Gazze'den güvenli çıkış sözü verdi. Anlaşmanın, Filistinli mahkumların serbest bırakılmasını, Gazze Şeridi'nin askerden arındırılmasını ve Gazze için yeni bir yönetim sistemini içerdiğini de aktarıldı.

Haberler ntv.com.tr 20.09.2024 - 08:56

Lübnan'a saldırılarını şiddetlendiren İsrail'in, Gazze'deki rehinler için Hamas'a dikkat çekici bir teklif sunduğu belirtiliyor.

İsrail kamu yayın kuruluşu KAN'ın haberine göre İsrail, Hamas'a tüm rehinelerin bir an önce serbest bırakılması karşılığında Hamas Siyasi Büro Şefi Yahya Sinvar'a Gazze'den "güvenli şekilde çıkış" sözü verdi

Önerilen planın, İsrail'de tutuklu bulunan Filistinli mahkumların serbest bırakılmasını, Gazze Şeridi'nin askerden arındırılmasını ve Gazze için yeni bir yönetim sistemini öngördüğü kaydediliyor.

Habere göre hükümetin rehineler konusundaki yetkili ismi Gal Hirsch, rehinelerin ailelerine önerinin geçen hafta Beyaz Saray ve Dışişleri Bakanlığı'ndan ABD'li yetkililerle yapılan bir toplantıda sunulduğunu söyledi.

İsrail basını Hamas lideri Sinvar'ın, anlaşmadan sonra da kendi güvenliği için ABD'den garanti istediğini iddia etti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.