İsrail Savunma Bakanı Gallant: "Görünüşe göre" Nasrallah'ın halefi de öldü

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Hizbullah'ın "başsız bir örgüt" olduğunu söyleyerek, "Nasralah'ın yerine geçecek kişi de görünüşe göre ortadan kaldırıldı" diye konuştu. Hizbullah'ın Hamas'ın başladığı duruma benzer, hatta daha kötü durumda olduğunu iddia etti.

Haberler ntv.com.tr 08.10.2024 - 16:21

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Naim Kasım'ın konuşmasının ardından bir açıklama da İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant'tan geldi.

Ordunun kuzey komutanlığını ziyaret eden Gallant, Hizbullah'ın "başsız bir örgüt" olduğunu söyledi.

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın "ortadan kaldırıldığını" ifade eden Gallant, onun yerine geçecek kişinin de "görünüşe göre" ortadan kaldırıldığını belirtti.

Nasrallah'ın yerine geçmesi beklenen Haşim Seyfettin'in geçen haftaki bir İsrail saldırısında hedef alındığı öne sürülmüştü. Hizbullah, Seyfettin'den saldırıdan sonra haber alınamadığını açıklamıştı. 

Gallant, bu gerçekliğin dramatik sonuçları olduğunu, çünkü örgütte kararları verecek kimsenin bulunmadığını öne sürdü. Nasrallah'ın öldürülmesinden bu yana Hizbullah'ın "hırpalandığını ve kırıldığını" ifade etti.

Ayrıca Hizbullah'ın saldırı yeteneklerinin ağır darbeler aldığını ve örgütün, Hamas'ın başladığı duruma benzer, hatta daha kötü durumda olduğunu iddia etti.

Savaştaki bir yılda, Hamas'ın parçalanmış, Hizbullah'ın yaralanmış bir örgüt olduğu görüşünü dile getiren Gallant, “Lübnan'daki duman dağıldığında İsrail'in eylemleri tüm Ortadoğu'da görülüyor" diye konuştu.

HİZBULLAH: KAYIPLARIN YERİ DOLDURULDU

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Naim Kasım, bugün yaptığı açıklamada, "Kayıplarımızın yerleri dolduruldu. İsrail'in imkânlarımızı vurduğu iddiası bir hayal" demişti.

Kasım, örgütün savaşçılarının İsrail'in kara saldırılarını geri püskürttüğüne dikkat çekti. Öte yandan yeni genel sekreterin yakında seçileceğini ancak savaş durumu nedeniyle seçim yapmakta zorlandıklarını ifade etti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.