İsrail ABD'ye Refah operasyonunu genişleteceğini söyledi

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant'ı ziyaret ederek Refah konusunda uyarıda bulundu. Ancak Gallant, Sullivan'a, "Refah operasyonunu genişleteceğiz" dedi.

Haberler Reuters 20.05.2024 - 13:39

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, ABD'ye "İsrail'in Refah'taki askeri operasyonunu genişletme niyetinde" olduğunu söyledi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Gazze'nin güneyindeki kentte kitlesel sivil kayıplara yol açabilecek büyük eylemlere karşı uyarıda bulundu.

Gallant'ın ofisinden yapılan açıklamada, Gallant'ın kendisini ziyaret eden ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan'a “Refah'taki kara operasyonunu Hamas'ın tasfiyesi ve rehinelerin kurtarılması sonucuna kadar genişletmeye kararlıyız” dediği aktarıldı.

Açıklamada, Sullivan'a İsrail'in Refah bölgesinden nüfusun tahliyesi ve uygun insani müdahalenin oluşturulması için uyguladığı hükümleri sunduğu” belirtildi.

İsrail, Hamas'ın 7 Ekim'deki sınır ötesi saldırısında rehin alınan onlarca kişinin Refah'ta tutulduğuna ve kentin Hamas'ın son kalesi olduğuna inanıyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.