Hizbullah'tan İsrail'in kuzeyindeki yerleşim yerleri için tahliye uyarısı

Mavi Hat'ta çatışmalar sürerken Hizbullah, İsrail'in kuzeyindeki 20'den fazla yerleşim yeri için tahliye uyarısı yayınladı.​​​​​​​ Örgüt ayrıca İsrail'in kuzey ve orta kesimlerinde beş askeri üs ve altı yerleşim yerini füzelerle hedef aldığını açıkladı.

Haberler Anadolu Ajansı 27.10.2024 - 09:42

İsrail, Gazze ve Lübnan'a saldırılarına devam ediyor. Mavi Hat olarak bilinen İsrail-Lübnan sınırında ise Hizbullah'la çatışmalar devam ediyor.

Hizbullah hareketi, İsrail'in kuzeyindeki 20'den fazla yerleşim yerinin haritasını ve isimlerini içeren video ile bir açıklama yayınladı.

Açıklamada, videoda adı geçen yerleşim yerlerinin sakinlerine seslenen örgüt, "Bu bölgeleri derhal tahliye etmeniz rica olunur. Yerleşimleriniz, Lübnan'a saldıran düşman askeri kuvvetleri için bir konuşlanma yeri haline geldi. Dolayısıyla İslami Direniş'in de hava ve füze gücü için meşru askeri hedef haline geldiler" ifadelerine yer verildi. ​​​​​​​

Öte yandan Hizbullah, İsrail'in kuzey ve orta kesimlerinde beş askeri üs ve altı yerleşim yerini füzelerle hedef aldığını açıkladı.

Ayrıca, İsrail'in kuzeyinde ve Lübnan'ın güneyinde İsrail askerlerinin toplandığı beş yerin Hizbullah tarafından hedef alındığı kaydedildi. 

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.