Hamas'tan Gazze'deki okul saldırısına tepki: "ABD desteğiyle işlenen savaş suçları"

İsrail'in bugün Gazze'de yerinden edilenlerin sığındığı okula saldırı düzenlemesinin ardından Hamas, açıklama yaptı.  Filistin grup, saldırıların "ABD'nin sağladığı siyasi ve askeri destekle gerçekleşen bir savaş suçu" olduğunu belirtti.

Haberler Anadolu Ajansı 21.09.2024 - 17:37

Hamas, İsrail'in yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı bir okula ve Sağlık Bakanlığının depolarına düzenlediği saldırılara tepki gösterdi.

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in son saatlerde bir dizi katliam gerçekleştirdiği, bunlardan Gazze kentindeki Zeytun Okuluna düzenlenen saldırıda 22, Refah'ta Sağlık Bakanlığı depolarına yönelik saldırıda ise beş bakanlık çalışanının öldüğü hatırlatıldı.

Açıklamada, "Modern tarihte benzeri görülmemiş bu suçların tüm insani ve uluslararası değerlerin açık ihlali olduğu ve ABD'nin sunduğu askeri ve siyasi destekle işlenen bir savaş suçu olduğu" ifade edidi.

Ayrıca insanlık vicdanı ile uluslararası sistemin, İsrail'in işlediği suçları sona erdirme ve "terörist" komutanlarını yargılama konusunda ahlaki, insani ve hukuki bir sınav verdiği kaydedildi.

Açıklamada, Arap ve İslam ülkeleri ile dünyanın tüm özgür insanlarına birlik olma ve İsrail'e karşı her şekilde karşı koyma çağrısı yapıldı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.