Grönland açıklarında mahsur kalan lüks yolcu gemisi kurtarıldı

Grönland'ın kuzeydoğusunda çamurlu deniz tabanına oturarak mahsur kalan, çoğunluğu Avustralyalı 200'den fazla yolcu ve mürettebatın bulunduğu lüks yolcu gemisi, uzun uğraşlar sonucu kurtarıldı.

Haberler Anadolu Ajansı 14.09.2023 - 17:36

Foto: Reuters
Geminin sahibi Kopenhag merkezli SunStone Ships'ten yapılan yazılı açıklamada, geminin kendi motor gücü ve Grönland hükümetine ait başka bir geminin çekmesi sayesinde kurtarıldığı bildirildi.

Kurtarma operasyonu esnasında hiç kimseye ve doğaya herhangi bir zarar gelmediğine işaret edilen açıklamada, "Tabanındaki hasar incelenirken gemi limana çekilecek ve yolcular buradan uçakla ülkelerine gönderilecek." bilgisi paylaşıldı.
Gemideki 200 yolcunun çoğunluğu Avustralyalılardan oluşuyor, ayrıca aralarında Yeni Zelanda, Güney Kore, İngiltere ve ABD vatandaşları bulunuyor.

Gemiyi kurtarmaya yönelik daha önceki 3 girişim başarısız olmuştu.

Öte yandan Covid-19 testleri pozitif çıkan 3 yolcunun izole edildikleri açıklanmıştı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.