'Gezi'ye uluslararası bir destek daha

Taksim-Gezi Parkı'nda başlayan ve tüm Türkiye'ye yayılan protesto eylemlerinde polisin kullandığı aşırı güç Uluslararası İnsan Hakları Federasyonu'nun (FIDH) da tepkisine neden oldu.

Haberler 04.06.2013 - 14:41

Uluslararası İnsan Hakları Federasyonu FIDH'nin Paris'teki merkezinden yapılan açıklamada, barışçıl eylem yapan göstericilere karşı kullanılan aşırı güç kınandı.

Biber gazı da dahil olmak üzere, kullanılan aşırı gücün "kaygı verici" olduğu dile getirildi.

Uluslararası temel hak standartlarına göre polisin göstericileri dağıtırken güç kullanmaktan kaçınması gerektiğinin hatırlatıldığı bildiride, Gezi Parkı eylemleriyle dayanışma içinde olunduğu belirtildi.

PARİS'TE DESTEK EYLEMİ
FIDH, bu akşam Paris merkezindeki "Masumlar Çeşmesi" önünde dayanışma eylemi düzenleneceğini de duyurdu.

FIDH'nin bildirisine Fransa'da iktidarda olan Sosyalist Parti, Fransız Komünist Partisi, Yeşiller Partisi, Sol Parti, Yeni Antikapitalist Parti, Fransa İnsan Hakları Derneği, Barış İçin Fransız Yahudi Birliği, Cezayir, Tunus ve Faslı İşçilerle Dayanışma Dernekleri ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu da destek verdi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.