Gazze'de son durum: Can kaybı 43 bini aştı

İsrail ordusu'nun Gazze Şeridi'ne yoğun saldırıları 7 Ekim 2023'ten bu yana devam ediyor. Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre saldırıların 388. gününde Gazze'de can kaybı 43 bini aştı.

Haberler 28.10.2024 - 14:27

İsrail ordusu'nun Gazze Şeridi'ne yönelik bombardımanı 7 Ekim 2023 tarihinden beri aralıksız devam ediyor.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in Gazze Şeridi’nde 7 Ekim 2023'ten bu yana devam eden saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının 43 bin 20'ye, yaralı sayısının ise 101 bin 110’a yükseldiğini bildirdi.

GAZZE'DE BU HAFTA

Filistin haber ajansı WAFA'nın haberine göre, İsrail ordusunun insansız hava aracı (İHA) ile Gazze kentinin doğusundaki Eş-Şucaiyye Mahallesi'ne düzenlediği saldırıda en az 3 Filistinli yaşamını yitirirken, çok sayıda kişi de yaralandı.

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliye bölgesine yönelik İsrail saldırısında, çoğu çocuk ve kadın olmak üzere en az 20 kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi yaralandı.

Ayrıca İsrail'in, Gazze kentinin Şeyh Rıdvan Mahallesi'ne düzenlediği saldırıda bir ekmek dağıtım merkezi bombaların hedefi oldu.
Saldırı sonucu bir Filistinli yaşamını yitirirken çok sayıda Filistinli yaralandı. Saldırıdan etkilenenler kentteki el-Ehli Baptist Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

El Cezire'nin bildirdiğine göre İsrail'in Gazze'nin batısındaki Şati mülteci kampında bir okula düzenlediği hava saldırısında sekiz Filistinlinin öldü.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.