Finlandiya'da iktidar değişti

Türkiye'nin NATO'ya katılmına onay verdiği Finlandiya'da seçimin galibi Ulusal Koalisyon Partisi oldu. Seçim yarışında hiçbir parti mecliste çoğunluğu sağlayamadı.

Haberler NTV Haber 03.04.2023 - 08:19

Finlandiya'da resmi olmayan sonuçlara göre, Petteri Orpo liderliğindeki Ulusal Koalisyon Parti oyların yüzde 20,8'ini aldı.

Riikka Purra liderliğindeki Gerçek Finler Partisi ise oyların yüzde 20,1 ve mevcut Başbakan Sanna Marin'in Finlandiya Sosyal Demokrat Partisi oyların yüzde 19,9’unu aldı.

Bu sonuçlara göre, mecliste hiçbir parti çoğunluğu sağlayamadı. Birinci olan partinin lideri Orpo, tüm gruplarla çoğunluk için müzakere mesajı verdi.

Mevcut Başbakan Sanna Marin de buna yeşil ışık yaktı. Ancak Marin, Gerçek Finler Partisi'ni 'ırkçı' olarak niteledi. Marin, "Masaya oturmayız" dedi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.