Dondurulmuş Rus varlıkları Ukrayna'ya gidiyor: AB'den 35 milyar euro açıklaması

Kiev'de Ukrayna lideri Volodimir Zelenski ile basın toplantısı düzenleyen Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula Von der Leyen, dikkat çeken bir açıklama yaptı. Von der Leyen AB'nin, Kiev'e Rusya'nın dondurulmuş mal varlığıyla desteklenen 35 milyar euro kredi vermeyi planladığını duyurdu.

Haberler Reuters 20.09.2024 - 15:49

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile bir araya geldi.

Kiev'de düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Zelenski, Ukrayna'nın Rusya'ya karşı savaşta “zafer planının” bu yıl müttefikler tarafından hızlı kararlar alınmasına bağlı olduğunu söyledi.

Zelenski, Ukrayna'nın hava savunma, enerji ve yerli silah alımları için önerilen milyarlarca dolarlık Avrupa Birliği (AB) kredisini kullanmayı planladığını da belirtti.

ABD Başkanı Joe Biden'ın zafer planındaki önemine dikkat çekerek iki liderin bir araya geldiklerinde bu konuyu ele alacaklarını sözlerine ekledi.

Ukraynalı lider, önümüzdeki hafta Amerika Birleşik Devletleri'ne gidecek. Biden ve yardımcısı Kamala Harris ile görüşecek.

Toplantıda Von der Leyen ise AB'nin, Ukrayna'ya, Rusya'nın dondurulmuş mal varlığıyla desteklenen 35 milyar euro kredi vermeyi planladığını açıkladı.

Moskova'nın bu açıklamaya ne yanıt vereceği merak ediliyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.