Beyaz Saray: İran, İsrail'e balistik füze saldırısı düzenlemeye hazırlanıyor

Beyaz Saray'dan bir yetkili, İran'ın İsrail'e karşı yakında bir balistik füze saldırısı düzenlemeye hazırlandığına dair işaretler olduğunu, ABD'nin bu saldırıda İsrail'i savunacağını söyledi. İsrail askeri sözcüsü ise İran tehidine ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı ile birlikte hazır olduklarını belirtti.

Haberler Reuters 01.10.2024 - 17:17

Amerika Birleşik Devletleri, İran'ın İsrail'e yönelik saldırı hazırlığında olduğunu öne sürdü.

Üst düzey bir Beyaz Saray yetkilisi, bugün yaptığı açıklamada, "ABD'nin elinde İran'ın İsrail'e karşı yakında bir balistik füze saldırısı düzenlemeye hazırlandığına dair işaretler var" dedi.

ABD'nin İsrail'i bu saldırıya karşı savunmak için savunma hazırlıklarını aktif bir şekilde desteklediğini belirtti.

Yetkili, "İran'dan İsrail'e yönelik doğrudan bir askeri saldırı, İsrail için ağır sonuçlar doğuracaktır" diye ekledi.

İsrail askerı̇ sözcüsü ise "İran'dan gelen hava tehdidini henüz tespı̇t etmedı̇k" diyerek, hava savunma sistemlerinin tamamen hazır olduğunu söyledi.

Sözcü, "Müttefiklerimizle birlikte yüksek hazırlıktayız" dedi.

İsrail ordusunun saldırı ve savunmaya hazır olduğunu belirterek, İran'ın İsrail'e yönelik herhangi bir saldırısının karşılık bulacağını söyledı̇.

Ayrıca ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'nın (CENTCOM) İran tehdidine hazır olduğunu ifade etti. 

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.