Beşar Esad'ın eşi Esma Esad'ın öldüğü iddiaları ardından açıklama geldi

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın eşi Esma Esad'ın hayatını kaybettiği iddia edildi. Suriye Devlet Başkanlığı geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Esma Esad'a lösemi teşhisi konulduğunu açıklamıştı. Sosyal medyada kısa sürede yayılan iddialar ardından Esad'ın lideri olduğu Baas Partisi'nden yalanlama geldi.

Haberler 04.06.2024 - 09:52

Foto: Reuters
Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın bir süredir lösemi tedavisi gören eşi Esma Esad'ın hayatını kaybettiği iddia edilmişti. Vefat haberlerine Esad'ın lideri olduğu Baas Partisi'nden yalanlama geldi.

Al Arabiya'da yer alan habere göre, Baas Partisi'nin açıklamasında, "asılsız haberlerin dolaşıma girdiği" belirtildi. Sosyal medyada yayınlanan açıklamada, "haberlerin yalnızca güvenilir kaynaklardan alınması gerektiği" uyarısı yer aldı. Esma Esad, beş sene önce meme kanserini atlatmıştı.

ESMA ESAD KİMDİR?

1975 Londra doğumlu Esma Fevvaz el-Esad Suriye devlet başkanı Beşşar Esad'ın eşidir. 3 çocuğu vardır. Daha önce yatırım bankacılığı alanında kariyer yapmış, Hafız Esad'ın ölümünden sonra, Aralık 2000'de Devlet Başkanı Beşşar Esad ile evlenerek ve Suriye'ye taşınarak bankacılık kariyerini bırakmıştır. Esma Esad aynı zamanda İngiliz vatandaşlığına sahiptir.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.