Araştırmaya göre kırmızı et ve peynir kalp için faydalı

Kanada'da yapılan bir araştırma günde makul miktarda kırmız et ve peynir tüketiminin kalp sağlığı için faydalı olduğunu ortaya koydu.

Haberler NTV Haber 30.08.2018 - 16:28 Son Güncelleme : 30.08.2018 - 16:29

Kanada'da McMaster Üniversitesi uzmanları 50'den fazla ülkede yetişkinler arasında bir araştırma yaptı. 218 bin kişi beslenme alışkanlıkları bakımından beş kategoriye ayrıldı.

Sonuçlar, dengeli bir diyet çerçevesinde her gün makul miktarda kırmızı et ve süt ürünü tüketiminin kalp-damar hastalıkları ve erken ölüm riskini etkili bir şekilde azalttığını gösteriyor.

Araştırmanın sonucu bugünkü diyet tavsiyeleriyle çelişiyor gibi görünse de uzmanlar uyarıyor. İşlenmemiş et ve süt ürünleri tüketimi, tek başına kalp sağlığını sağlamaya yetmiyor.

Burada birkaç noktaya dikkat çekiliyor. Öncelikle tüketilen kırmızı etin işlenmemiş olması gerekiyor.

Ayrıca karbonhidrat tüketimine dikkat edilmesi isteniyor. Etin ve süt ürünlerinin yanı sıra bolca meyve, sebze, bakliyat, tam tahıl ve fındık tüketilmesi öneriliyor.

Aşırı kırmızı et tüketiminin özellikle işlenmiş etin bağırsak kanseri riskini artırdığı düşünülüyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.