Almanya, İsrail meclisinin Filistin devletini reddetmesinden endişeli

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sebastian Fischer, İsrail parlamamentosunun Filistin devletinin kurulmasını reddeden kararına ilişkin, “Bu karar BM Güvenlik Konseyi'nin birçok kararıyla çelişmektedir" dedi. Fischer, İsrail'in kendisini izole ettiğini söyledi.

Haberler Anadolu Ajansı 19.07.2024 - 15:12

Almanya, İsrail parlamentosunun Filistin devletinin kurulmasını reddetmesinden duyduğu endişeyi dile getirdi.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Sebastian Fischer, bugün Berlin'de basın mensuplarına yaptığı açıklamada “Bu karar BM Güvenlik Konseyi'nin birçok kararıyla çelişmektedir" dedi.

İsrail'in uluslararası toplumun ezici çoğunluğundan uzaklaştığını ve kendisini izole ettiğini söyleyen Fischer, "Karar bağlayıcı olmamakla birlikte, İsrail'in meşru güvenlik çıkarları ile Filistinlilerin kendi kaderlerini tayin hakkı arasında denge kurma çabalarımızda bir gerilemedir” diye konuştu.

İsrail parlamentosu Knesset'te dün, 9'a karşı 68 oyla kabul edilen kararda, “İsrail topraklarının kalbinde bir Filistin devletinin kurulmasının İsrail Devleti ve vatandaşları için varoluşsal bir tehlike oluşturacağı, İsrail-Filistin çatışmasını sürdüreceği ve bölgeyi istikrarsızlaştıracağı” savunuldu.

Oylama, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmek ve Kongre'ye hitap etmek üzere pazar günü Washington'a uçacağı sırada gerçekleşti.

Şubat ayında Knesset, hükümetin bir Filistin devletinin tek taraflı olarak tanınmasını reddetme kararı lehinde oy kullanmıştı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.