ABD seçimleri öncesinde siyasi şiddet vakaları tırmanıyor

ABD seçimlerine iki hafta kalmışken siyasi iklim gerilmeye devam ediyor. Ülkenin çeşitli eyaletlerinde siyasi şiddet eylemleri son zamanlarda tırmanışta. Şiddet olaylarının en dikkat çekeni Trump'a yönelik iki suikast girişimi oldu. Diğer yüksek profilli olaylar arasında, son haftalarda Harris için bir Demokrat kampanya ofisinde gerçekleşen üç silahlı saldırı yer alıyor.

Haberler 21.10.2024 - 15:33

ABD halkını oy kullanmaya teşvik eden elle boyanmış bir tabela, bir evin ön bahçesinde Cadılar Bayramı süsleriyle birlikte duruyor.

ABD'de seçim günü yaklaşırken siyasi iklim gerilmeye devam ediyor.

Pensilvanya'nın York kentinde bir adam, Demokrat aday Kamala Harris'in Beyaz Saray kampanyası için miting düzenleyen bir gruba saldırdı. Saldırgan, 74 yaşındaki bir adamın kafasına yumruk attı.

Kuzey Michigan'da ise Donald Trump'a olan nefretinden ötürü öfkelenen bir saldırgan, eski başkanın yeniden seçilmesi için bahçeye tabela asan 81 yaşındaki bir adamı arazi aracıyla ezerek yaraladı.

300 SİYASİ ŞİDDET VAKASI

Son saldırılar, Reuters'ın Trump'ın destekçilerinin 6 Ocak 2021'de ABD Kongre Binası'na baskın düzenlemesinden bu yana tespit ettiği en az 300 siyasi şiddet vakası arasındaydı.

5 Kasım başkanlık seçimlerine sadece iki hafta kala, vakalar 1970'lerden bu yana ABD'deki siyasi şiddetteki en büyük ve en uzun süreli artışın bir parçası.

İKİ SUİKAST GİRİŞİMİ, ÜÇ SİLAHLI SALDIRI

Şiddet olaylarının bir kısmı raporlanabildi, en dikkat çekeni Trump'a yönelik iki suikast girişimi oldu. Diğer yüksek profilli olaylar arasında, son haftalarda Arizona'da Harris için bir Demokrat kampanya ofisinde gerçekleşen üç silahlı saldırı yer alıyor.

Siyasi aşırılık uzmanları, 2024 başkanlık seçimleri etrafındaki gergin atmosferin oldukça değişken bir durum yarattığı konusunda uyarıyor.

Özellikle Trump, sık sık kışkırtıcı söylemler kullanıyor, siyasi düşmanlarını yargılamakla ve orduyu "radikal sola" karşı konuşlandırmakla tehdit ediyor ve onlara "içerideki düşman" diyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.