ABD meclisinde takma kirpik tartışması

Amerika Birleşik Devletleri Temsilciler Meclisi'ndeki oturumda tansiyon yükseldi. 3 kadın vekil arasında "takma kirpik" nedeniyle tartışma çıktı. O tartışma ülke medyasında ses getirdi.

Haberler ntv.com.tr 18.05.2024 - 14:28

ABD Meclisi'nde tansiyon yükseldi. Sözlü tartışma, ırkçılık suçlamasına vardı.  

Amerika Birleşik Devletleri Temsilciler Meclisi'nde bir oturum sırasında 3 kadın vekil arasında tartışma çıktı.

Cumhuriyetçi Marjorie Taylor Greene, Demokrat Partili siyahi meslektaşı Jasmine Crockett'a takma kirpikleri üzerinden yüklendi.

Greene'nin "Bence neden burada olduğunuzu bilmiyorsunuz. Herhalde takma kirpiklerin okumanı zorlaştırıyor" sözlerine sert tepki gösteren Crockett, ifadelerin "ırkçı" olduğunu savunarak kendisinden özür dilenmesi gerektiğini dile getirdi.

Salonda bulunan diğer Demokrat vekillerden Alexandria Ocasio-Cortez de duruma tepki gösterdi. Cumhuriyetçi vekilin özür dilemesi gerektiğini söyledi.

Sözlü tartışmanın devamında komite üyeleri Greene'nin sözlerinin düşürülmesine karar verdi.

Bunun üzerine Greene sözlerini geri aldı ancak özür dilemeyeceğini ifade etti.

Oturum başkanının tartışma esnasında defalarca kez uyarıda bulunduğu görüldü.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız