ABD elçisi Hochstein, Beyrut'a gidiyor: Masada İsrail-Hizbullah ateşkesi var

İsrail'e silah desteğini sürdüren ABD'nin İsrail elçisi Amos Hochstein, Beyrut'ta Lübnanlı yetkililerle ateşkesi görüşecek. Görüşmeler, İsrail'in Lübnan'a saldırıları devam ederken gerçekleşecek.

Haberler ntv.com.tr 21.10.2024 - 13:33 Son Güncelleme : 21.10.2024 - 13:48

Amerika, Gazze ve Lübnan'da artan can kayıplarına rağmen İsrail'e desteğini açıkça ortaya koymaya devam ederken bir yandan ateşkes görüşmeleri yürütüyor.

ABD İsrail elçisi Amos Hochstein, bugün Beyrut'ta Lübnanlı yetkililerle bir araya geldi.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Kiev ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, Amerikan ordusunun gelişmiş füzesavar sistemini İsrail'e acilen gönderdiğini ve sistemin artık “yerinde” olduğunu söylemişti.

Austin, “Bu sistemi çok hızlı bir şekilde devreye sokma kabiliyetine sahibiz ve beklentilerimizi karşılıyoruz” diye eklemişti.

"ABD HÜKÜMETİ LÜBNAN'A DESTEĞE HAZIR"

Hochstein ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, Lübnan'da bulunmanın kendisi için üzücü bir an olduğunu belirterek, "Lübnan'ın kaderini diğer çatışmalara bağlamak Lübnan halkının çıkarına değildir. Biden yönetimi, bunun Lübnan'da nesiller boyu yaşanacak son çatışma olmasını sağlamak istiyor." ifadelerini kullandı.

Teklif edilen bir çözüm olduğunu ancak taraflar tarafından reddedildiğini ve durumun kontrolden çıktığını vurgulayan Hochstein, "ABD hükümeti Lübnan hükümetini desteklemeye hazır. ABD bu çatışmayı mümkün olan en kısa sürede sona erdirmek istiyor. Bunun için çalışıyoruz. Lübnan devleti ve İsrail ile birlikte bu çatışmayı sonsuza dek sona erdirecek bir formül bulmak için çalışıyoruz." dedi.

Rusya-Ukrayna savaşına da değinen Hochstein Kuzey Kore askerlerinin Rusya için savaşacağıyla ilgili son iddialar hakkında, "Kuzey Kore ve Rusya arasındaki askeri işbirliğinin artması, Rusya'nın çaresiz olduğunu gösteriyor." ifadelerini kullandı.

TAM YETKİ İSTEDİLER

ABD merkezli Axios haber ajansına konuşan İsrailli yetkililer, Hizbullah'ın yeniden silahlanmaması ve sınıra yakın bölgedeki askeri altyapısını yeniden inşa etmemesi için İsrail savunma güçlerine (IDF) "aktif müdahale" yetkisi verilmesini talep etti.

İsrail, hava kuvvetlerinin Lübnan hava sahasında operasyon yapma özgürlüğüne sahip olmasını da istedi.

ABD'li bir yetkili ise Lübnan ve uluslararası toplumun İsrail'in şartlarını kabul etmesinin muhtemel olmadığını ifade etti.

LÜBNAN'A SALDIRILAR SÜRÜYOR

Öte yandan İsrail dün gece boyunca Beyrut, Lübnan'ın güneyi ve Bekaa Vadisi'nde Hizbullah'ın operasyonlarını finanse etmek için kullandığı öne sürülen yerlere saldırdı.

Saldırılardan önce yüzlerce aile hedef alınan yerlerin yakınındaki evlerini terk ederken, herhangi bir can kaybı rapor edilmedi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.