"Cübbeli Ahmet Hoca" hakkında soruşturma

"Cübbeli Ahmet Hoca" olarak bilinen Mahmut Ünlü, yazdığı bir kitapta dini değerlere hakaret ettiği' iddiasıyla başlatılan soruşturmada ifade verdi.

"Cübbeli Ahmet Hoca" hakkında soruşturma

Kamuoyunda "Cübbeli Ahmet Hoca" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü hakkında, yazdığı bir kitapta, ''dini değerlere hakaret'' ve ''halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama'' suçlarını işlediği iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına başvuran avukat Rasim Kubilay Ünlü, Ahmet Mahmut Ünlü ile Cübbeli Ahmet Hoca Yayıncılık hakkında, ''Şifa Ayetleri'' kitabında yer alan ifadeler nedeniyle ''dini değerlere hakaret'' ve ''halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme veya aşağılama'' iddialarıyla suç duyurusunda bulundu.

Şikayet dilekçesinde, "Müslümanlar için kutsallığı tartışma konusu dahi olmayan surelerin, ayetlerin ve Allah'ın isimlerinin, hiçbir dini altyapısı olmayan, uydurma-üfürme yöntemlere alet edilmesinin, halk arasında belirli bir popülaritesi ve güveni olan şahıslar tarafınca telkin edilmesinin, İslam'a, Müslümanlara ve Allah'a hakaret olduğunu ve suça konu bölümle ilgili olarak herhangi bir hadisin olmadığı" ifadelerine yer verildi.

Avukat Ünlü, infiale neden olabileceğini savunduğu ifadeler nedeniyle kitabın satışının yasaklanmasını ve toplatılmasını talep etti.

SAVCIYA İFADE VERDİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, söz konusu kitabın basıldığı yayınevinin İstanbul'da olması nedeniyle dosyayı Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdi. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı da suç duyurusuna ilişkin soruşturma başlatarak, Ünlü'yü ifade için Bakırköy Adliyesine çağırdı.  

Bu kapsamda, Cumhuriyet Savcısı Ertuğrul Sarıyar'a ifade veren Ahmet Mahmut Ünlü, ''Şifa Ayetleri" kitabını kendisinin yazdığını ancak şikayet edilen cinsel konulara ilişkin bilgilerin kendisi tarafından yazılmadığını söyledi.

Ünlü, kendisinin söz konusu bölümleri alıntı yaptığını aktararak, ''Kitabımın 7. ve 8. sayfalarında Fatiku'r-ratk Ratikı'l-fetk son eserinin bir bölümünden alıntı yapılmıştır. Ben Arapçadan tercüme ederek, oradan yazılı olarak yorum katmadan naklettim. Belirttiğim gibi bu konuda alıntı yaptığımı, kitabımın 7, 8. sayfalarında belirttim. Okuyan kişiler, bunlara inanabilir ya da inanmayabilir, özgürdürler. Benim de kitabı yazarken alıntı yaptığım bir kaynaktan nakletme özgürlüğüm vardır. Kaldı ki diğer cinsel konularda sahih hadisler de vardır. İslam dini, hayatın her alanında olduğu gibi bu alanda da düzenleyici bilgiler içermektedir.'' ifadelerini kullandı.

"KÖTÜ NİYETLİ BİR DAVRANIŞ"

Amacının kesinlikle dini değerleri incitmek olmadığını söyleyen Ünlü, şunları kaydetti:

''Esasen Kur'an-ı Kerim'de İsra süresinde bu konuda ayetler vardır. İnsanlar bu ayetleri şifa görmek istedikleri olaya göre okuyabilirler. Kur'an-ı Kerim'deki ayetler, ayaklar için, baş için, eller için nasıl okunabilirse insanın diğer uzuvları için de okunabilir. Kaldı ki kitapta tüm uzuvlara ilişkin sözler varken, sadece 2 sayfasını alıp sanki cinsel içerikli bir konuda öneride bulunuyormuşum gibi lanse edilmesi kötü niyetli bir davranıştır. Atılı suçlamayı kabul etmiyorum.''

Avukat Rasim Kubilay Ünlü ise konuya ilişkin Diyanet İşleri Başkanlığından aldığını belirttiği ''Kuran-ı Kerim'deki bazı surelerin, ayetlerin veya Allah'ın isimlerinin suya okunması ve bu suyun tedavide kullanılmasına yönelik dile getirilen tertip ve yöntemlerin sahih kaynaklarımızda bir dayanağı olmadığı gibi Kuran ve sünnette bu tertip ve uygulamaların doğruluğunu gösteren bir bilgi de bulunmamaktadır'' şeklindeki görüşü savcılığa sundu. 

Sayfa Yükleniyor...