Commodore efsanesi geri dönüyor
80'li yıllara damgasını vuran ve 17 milyon adetle "en çok satılan kişisel bilgiyar unvanını" taşıyan Commodore, akıllı telefon piyasasına adım atarak teknoloji dünyasına geri dönüyor.
Günümüz bilgisayarlarının atası sayılabilecek cihazlara imzasını atan Kanada merkezli Commodore şirketi, Commodore 64 ve Amiga cihaz serileriyle oyunsever ve programcıların gönlünde taht kurmayı başarmıştı.
1994 yılında iflas eden şirket, bu dönüm noktasının ardından birkaç kez belirsiz el değişiklikleri yaşamış ve eski parlak günlerine dönmeyi başaramamıştı.
Commodore, bu kez PET ismini verdiği, Android işletim sistemli akıllı telefonuyla bir efsaneyi tekrar ayağa kaldırmaya karar verdi.
5.5 inç ekran ve 1920x1080 çözünürlüğe sahip olan cihaz, 13 megapiksellik Sony sensöre sahip kamerayla tüketicinin beğenisine sunulacak. Cihazın ön kısmında ise 8 megapiksellik bir kamera yer alıyor.
Android 5.0 Lollipop işletim sistemine sahip olan cihazda kullanıcılar için nostaljik bir sürpriz de düşünülüyor.
EFSANE COMMODORE OYUNLARI İÇİN MOBİL DENEYİM
Cihaza satış öncesinde yüklenecek 2 emülatörle (Vice C64 ve Uae4All2-SDL ) kullanıcılara bir döneme damgasını vuran Commodore oyunları deneyimi yaşatılacak.
2 farklı versiyonla satışa sunulacak olan cihazın ucuz olan modelinin 16 gb hafıza, 2 gb RAM ve 300 dolarlık fiyata sahip olması bekleniyor.
İlk etapta İtalya, Fransa, Almanya ve Polonya'da piyasaya sürülmesi beklenen cihazın daha sonra ABD ve diğer ülkelerde de satışa sunulması bekleniyor.
BU İLK DENEME DEĞİL
Bundan yaklaşık 5 yıl önce Commodore ABD firması da, bir döneme imzasını atan efsane Commodore 64 modeline fiziken benzeyen, ancak yeni teknolojiyle donatılan C64x isimli bir modeli piyasaya sürmüştü. Şirketi ayağa kaldırmak için yapılan bu girişim başarısız olmuş, Commodere USA de 2013'te kapanmıştı.
Commodore International 1953-1995, New York, Bronx'ta bir daktilo tamir atölyesi açarak işe başlayan Jack Tramiel tarafından 2 yıl sonra Toronto'da kurulan bir bilişim şirketidir. 1970'li yıllara kadar mekanik daktilolarla uğraşan Commodore, bu dönemde elektronik hesap makineleri işine girdi.
- Etiketler :
- Haberler -
- Teknoloji