Diyabet aşısı yolda

Harvard Üniversitesi'nde Genetik ve Kompleks Hastalıklar bölümünün başkanlığını yürüten Gökhan Hotamışlıgil İstanbul'daydı. Son çalışmalar hakkında bilgi verdi. Diyabet tedavisi için umut verici bir gelişme var. Diyabet aşısı bir kaç yıl içinde insanlarda test edilebilecek aşamaya gelecek.

Diyabet aşısı yolda

Ap2 hormonu, yağ dokusundan salgılanıyor, karaciğerde şeker üretimini tetikliyor.

Kişi şişmanladıkça hormon da yükseliyor ve şeker hastalığına yol açıyor.

Harvard Üniversitesi Genetik ve Kompleks Hastalıklar Bölüm Başkanı Profesör Gökhan Hotamışlıgil ve ekibi uzun süredir diyabet tedavisinde yeni bir yöntem için bu hormon üzerinde çalışıyor.

Diyabet aşısı yolda - 1 Prof. Gökhan Hotamışlıgil

Artık umut verici bir gelişme olduğunu belirten Prof. Hotamışlıgil, “Bu proteinin faaliyetini azaltabilirsek normal insanlarda, hayvanlarda görüldüğü düzeye getirebilirsek ya da durdurabilirsek bundan hiç şu ana kadar olmamış yeni bir tedavi yaklaşımı çıkarabilirz. Bunu yapan bir antikor oluşturmayı başardık. Şimdi elimizde insanlarda test edebileceğimiz bir molekül oluştu. O noktaya gelmiş olmak çok büyük bir aşama” dedi.

"DİYABET AŞISI YAKLAŞIK 2 YIL İÇİNDE İNSANLARDA DENENECEK"

Elde edilen bu antikorun diyabet aşısı üretiminde kullanılabileceğini aktaran Hotamışlıgil, “Bunun 2 yıl içinde insanlarda test edilmeye başlanacağını düşünüyoruz” ifadesini kullandı.

İstanbul'da düzenlenen metabolizma ve yaşam sempozyumuna katılan Prof. Hotamışlıgil, bağışıklık sistemi ve metabolik sistem arasındaki ilişkinin ve gıdaların hücrelere nasıl etki ettiğiyle ilgili de çalışmalar yürütüyor.

Sayfa Yükleniyor...