Çalışmaya katılan bilim adamlarından olan, New Yorktaki Stony Brook Üniversitesi Kanser Merkezinden Dr. Shenhong Wu, çalışma, hastaların kemoterapi almaları sırasında Avastinin ciddi bir risk yarattığını ortaya koydu dedi.
Wu, bir çok kanser hastasında zaten pıhtı riskinin olduğunu, bu sorunun, toplardamar tromboembolizmi olarak bilindiğini belirtti. Wu, kemoterapi alan 100 hastadan yaklaşık 10unda pıhtı oluşuyor. Kemoterapiye Avastin de eklendiğinde, pıhtı olan hasta sayısı 13e çıkıyor dedi.
Wu, bu ilacın, zaten var olan bu sorunu arttırma riski olduğunu belirlediklerini kaydederek, hastaların buna rağmen ilacı kullanmaktan vazgeçmemeleri gerektiğini, bunun yerine doktorların ve hastaların pıhtılaşma sorununu iyi bir biçimde izlemelerinin yeterli olacağını belirtti.