Şeker hastaları gribe karşı dikkatli olun!
Web NTVMSNBC   
NTVMSNBC'yi açılış sayfam yap
Sağlık
Bayındır Hastaneleri Köşesi
Beslenme
Kalp-Damar Hast.
Genetik
Cinsellik
Stres
Kanser
AIDS
Sigara
Erkek Sağlığı
Kadın Sağlığı
Çocuk-Bebek Sağ.
Diğer Hastalıklar
Kuş Gribi haberleri
Video
Foto Galeri
Türkiye
Dünya
Ekonomi
Spor
Teknoloji
Sağlık
Kültür Sanat
Yaşam
Hava Yol
Yeşil Ekran
Eğitim
Moda
Otomobil
Doğuş Yayın Grubu
NTV
CNBC-e
e2
NTVSPOR.NET
NBA TV
NTV Radyo
Eksen 96.2
Radio N101
NTV Yayınları
N. Geographic
 
NTVMSNBC Anasayfa » Sağlık » Bayındır Hastaneleri Köşesi

Şeker hastaları gribe karşı dikkatli olun!

Grip hastalığı diyabetlilerde 3 kat daha tehlikeli sonuçlar doğurabilir.

 DİĞER HABERLER

  SAĞLIK - EN ÇOK OKUNAN HABERLER

NTV-MSNBC
Güncelleme: 08:48 TSİ 01 Kasım 2008 Cumartesi

ANKARA - Bayındır Hastanesi Söğütözü Endokrinoloji ve Metobolizma Hastalıkları Bölüm Başkanı Doç.Dr.Sabri Sayınalp, grip hastalığının diyabetlilerde 3 kat daha tehlikeli sonuçlar doğurabildiğini; çocuk ve yaşlı diyabetlilerin rahatsızlıklarının daha uzun sürdüğünü ve daha ağır seyrettiğini belirterek, “Her yaşta çıkabilen ve yaşam boyu süren, kişinin savunma sistemini bozan diyabet hastalığı kişileri enfeksiyon etmenlerine karşı daha hassas hale getirmektedir” dedi.
Haberin devamı



Diyabet hastalarının daha sık ve çabuk hastalandığını hatırlatan Sayınalp, bağışıklık sisteminin bozulduğu ağır vakaların ölümle sonuçlanabileceği uyarısında bulundu. Diyabetlilerde ortaya çıkan gripal enfeksiyonlar sonucunda vücudun insülin ihtiyacı arttığını ve daha yüksek dozlara gereksinimin ortaya çıktığını aktaran Sayınalp, “Bu nedenle grip aşısı, diyabetli hastaların enfeksiyondan korunması için önemli rol oynar. Tüm diyabet hastalarının mutlaka aşılanması gerekmektedir” şeklinde konuştu.

Sayınalp, diyabetli hastaların grip ve diğer enfeksiyonel hastalıklara yakalanmamak için evde ve çevrelerinde grip olan kişilerden uzak durması, mümkünse maske takmaları gerektiğini vurguladı. Sayınalp, “Diyabetli hastalar vücudun savunma sistemini zayıflatacak uykusuzluk, stres ve yorgunluktan uzak durmalıdır. Ayrıca gripten korunmada önemli bir nokta da kan şekerinin sıkı kontrolde olmasıdır” dedi.

Sorularınız için tıklayın...

 DİĞER HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ
 

Bu habere oy ver
Düşük
1 Puan 2 Puan 3 Puan 4 Puan 5 Puan 6 Puan 7 Puan 8 Puan 9 Puan 10 Puan
Yüksek
     •  En çok puan alan haberler

Yazdır Gönder Görüş yaz/ oku

                        Bu habere henüz yorum yapılmamış


Ana Sayfa | Türkiye | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür Sanat | Doğal Hayat | Eğitim | Moda
Spor | Hava Yol | İletişim | Yardım | İzleyici Görüşleri | Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları