Fortis Türkiye, ABN Amrodaki hisselerin Hollanda Hükümeti tarafından satın alınmasının Fortisin Türkiye dahil olmak üzere diğer ülkelerdeki faaliyetlerine bir etkisi olmayacağını duyurdu.
İSTANBUL - Fortis Türkiyeden yapılan açıklamada, Fortis Grubunun, Hollandadaki bankacılık ve sigortacılık faaliyetleri ile ABN AMRO hisselerinin, 16.8 milyar Euroya Hollanda Hükümeti tarafından satın alındığı hatırlatıldı.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi: Hollanda Merkez Bankasınca onaylanan bu satış işlemi, daha önce duyurusu yapılan Fortis Bank Hollanda N.V.ye yönelik 4 milyar Euro tutarındaki anlaşmayı ikame etmektedir.
Satış, sadece Hollanda operasyonlarını içermektedir. Fortis Grubu, bu satış sonrasında daha da güçlenen ve güvence altına alınan sürdürülebilir sermaye yeterliliği ile Asya, Amerika ve Avrupada aralarında Türkiyenin de bulunduğu 50 ülkede faaliyetlerini sürdürmektedir.
Fortis Türkiyenin, yüzde 94.12 oranında hissesi, Belçika Hükümetinin yüzde 49una sahip bulunduğu Fortis Belçikaya aittir. 1.75 milyar YTL özsermayesi, mükemmel likidite birikimi ve 2008 yılının ilk yarısında elde ettiği 155 milyon YTL net konsolide kârı ile ile son derece güçlü bir banka olan Fortis Türkiye, ülkemizdeki tüm bankaların çalışma koşullarını düzenleyen ve denetleyen BDDKnın (Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu) koyduğu kural ve yönetmelikler doğrultusunda çalışmalarını sürdürmekte; müşterilerinin ve iş yaptığı kurumların her zaman olduğu gibi en yakın ortağı olmaya devam etmektedir.
Fortis Türkiye, Fortis Grubunun artan gücünden daha fazla yararlanarak, başarılı performansını ve Türkiye ekonomisine katkılarını daha da ileri noktalara taşımayı hedeflemektedir.