Rus İzvestia gazetesinde Büyük Petro nükleer kruvazörünün Güney Amerikaya ilerlerken Suriyenin Tartus limanına uğrayacağı iddiası yer aldı. Digalo, bu iddialar karşısında bir açıklama yapmadı.
Venezuelaya Tu-160 bombardıman uçakları gönderen Rusya, bunu nükleer kruvazörün de dahil olduğu gemilerin ve devriye amaçlı uçakların takip edeceğini açıklamıştı. Rusya, Venezuelaya gönderilen bombardıman uçaklarında nükleer ya da konvansiyonel başlıklı silah olmadığını belirtmişti.
CHAVEZ BU HAFTA MOSKOVADA
Kremlin yönetimi, Rusya ile Gürcistan arasında geçen ay baş gösteren çatışmanın ardından, Soğuk Savaş döneminde eski Sovyetler Birliği ile ABD arasında ideolojik çatışma alanı olan Güney Amerika ülkeleriyle ilişkilerini artırmıştı.
Bu hafta Moskovayı ziyaret edecek olan Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, dün bir Rus televizyonuna verdiği demeçte, ABDnin bölgedeki etkisini azaltmak için Güney Amerikanın Rusyanın dostluğuna ihtiyacı olduğunu açıklamıştı.