‘The X - Files’, 12 Eylül’de vizyonda
Web NTVMSNBC   
NTVMSNBC'yi açılış sayfam yap
Kültür Sanat
Filmler
Sinema
Müzik
Edebiyat
Sahne Sanatları
Sergi
Mimari
Arkeoloji
İstanbul Bienali
Orhan Pamuk - Nobel
Altın Portakal
Cannes
Video
Foto Galeri
Türkiye
Dünya
Ekonomi
Spor
Teknoloji
Sağlık
Kültür Sanat
Yaşam
Hava Yol
Yeşil Ekran
Eğitim
Moda
Otomobil
Doğuş Yayın Grubu
NTV
CNBC-e
e2
NTVSPOR.NET
NBA TV
NTV Radyo
Eksen 96.2
Radio N101
NTV Yayınları
N. Geographic
 
NTVMSNBC Anasayfa » Kültür Sanat » Sinema

‘The X - Files’, 12 Eylül’de vizyonda

The X - Files: İnanmak İstiyorum, ödüllü dizi The X - Files: Gizli Dosyalar’ın beyazperdeye uyarlanmış 2. filmi. Filmde ajanlarımız buzlar altında kalmış bir cesedin ve seri şekilde kaybolan bir grubun peşindeler. Hem de bu sefer bir medyumun yardımıyla.


 DİĞER HABERLER

  KÜLTÜR / SANAT - EN ÇOK OKUNAN HABERLER

NTV-MSNBC
Güncelleme: 11:33 TSİ 12 Eylül 2008 Cuma

İSTANBUL - Chris Carter’in yönettiği ve David Duchovny, Gillian Anderson, Amanda Peet ile Billy Connolly’nin oynadığı The X - Files: İnanmak İstiyorum (The X - Files: I Want To Believe), 12 Eylül’de vizyonda.

Haberin devamı

The X-Files geleneğini takip eden filmde olaylar dizisi farklı seyrederken, oyuncular ve yapımcılar asli kadrodan. Dizinin en sevilen bölümlerinden esinlemeler içeren ve Fox Mulder (Duchovny) ile Dana Scully (Anderson) arasındaki komplike ilişkiyi beklenmedik bir yöne taşıyan film diziden ayrı olarak başlı başına ilerleyen bir hikayeyi takip ediyor. Mulder gerçeği bulma yolundaki sarsılmaz ısrarına devam ederken, tutkulu ve zeki doktor Scully Mulder’ın takip oyununda bir kez daha onun yanında yer almadan edemiyor.

THE X-FILES HAKKINDA
10 Eylül 1993 FOX galası yapılan Chris Carter’ın yaratıp yürütücü yapımcılığını üstlendiği ‘The X-Files’, Fox Mulder ve Dana Scully adlı iki FBI ajanının para-normal, doğaüstü ve açıklanamaz olayları soruşturmaları sırasındaki serüvenlerini ve hayatlarını konu ediniyor.

George Foster Peabody Ödülü (Üstün Yayıncılık); üç dalda Altın küre (En İyi Dizi dalında), Golden Satellite Ödülü (En İyi Dizi dalında); Science Fiction and Fantasy Saturn Ödülü ( Göze çarpan TV Dizileri) ve daha birçok ödül kazanmış dizinin oyuncularından Gillian Anderson da 1997’de Emmy Ödülü sahibi olmuştur.

The X-Files Amerika’da olduğu kadar diğer ülkelerde de bir fenomen hale gelmiştir. Dizideki gizem, paranoya, korku ve şüphe dolu atmosfer Kanada’da BBC2 kanalında en çok seyredilen dizi haline gelmesinde etkili oldu ve Japonya televizyonlarında son zamanların en ses getiren dizisi oldu.

Dopkuz sezon süren dizi 2002’de son buldu. 1998 yılında Twentieth Century Fox diziden uyarlanan ilk uzun metraj filmi dağıtıma sundu. Chris Carter’ın Spotnitz ile beraber yazdığı ve yapımcılığını üstlendiği ilk film $187 milyon hasılat ile dünya çapında büyük başarıya ulaşmıştı.



 

Bu habere oy ver
Düşük
1 Puan 2 Puan 3 Puan 4 Puan 5 Puan 6 Puan 7 Puan 8 Puan 9 Puan 10 Puan
Yüksek
     •  En çok puan alan haberler

Yazdır Gönder Görüş yaz/ oku

levent  - Adana
05 Eylül 2008, Cuma 21:29  
Çok kötü bir film olmuş,zihinlerdeki x files formatıyla hiç alakası yok tamamen olağan bir cinayetin araştırması şeklindeki bir senaryoyla karşılaşıyoruz. Mulder çok yaşlanmış,değişmiş.Scully nin yüzünde de yıllar epey iz bırakmış.

doğuş  - Ankara
05 Eylül 2008, Cuma 12:27  
bu filmin gelmesi beni çok heycanlandırdı. ama dizinin finali beklentilerimden çok uzaktı. onun dewamı olması dahaiyi olabilirdi.ama olsun yine de x-files:D

Bütün Görüşleri Oku

Ana Sayfa | Türkiye | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür Sanat | Doğal Hayat | Eğitim | Moda
Spor | Hava Yol | İletişim | Yardım | İzleyici Görüşleri | Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları