Lehman’dan ‘böyle gitmez’ uyarısı
Web NTVMSNBC   
NTVMSNBC'yi açılış sayfam yap
Ekonomi
Küresel Kriz
Gündem
Dünya
Enerji
Otomotiv
Bankacılık
Tarım
Şirketler
CNBC-e Endeksleri
Video
Foto Galeri
Türkiye
Dünya
Ekonomi
Spor
Teknoloji
Sağlık
Kültür Sanat
Yaşam
Hava Yol
Yeşil Ekran
Eğitim
Moda
Otomobil
Doğuş Yayın Grubu
NTV
CNBC-e
e2
NTVSPOR.NET
NBA TV
NTV Radyo
Eksen 96.2
Radio N101
NTV Yayınları
N. Geographic
 
NTVMSNBC Anasayfa » Ekonomi » Küresel Kriz

Lehman’dan ‘böyle gitmez’ uyarısı

Uluslararası yatırım danışmanlık kuruluşu Lehman Brothers, Türkiye ekonomisinin küresel kredi krizine şimdiye kadar dayanıklı kaldığı, ancak bu durumun sürekli devam edemeyebileceğini bildirdi.


 DİĞER HABERLER

  EKONOMİ - EN ÇOK OKUNAN HABERLER

AA
Güncelleme: 12:32 TSİ 27 Ağustos 2008 Çarşamba

ANKARA - Lehman Brothers’ın Yükselen Piyasalara İlişkin Haftalık çalışmasında, Merkez Bankası’nın enflasyon hedefini yeniden belirlediği ifade edildi. Bankanın, önümüzdeki yıl sonu için yüzde 7.5, 2010 yılı sonu için yüzde 6.5 ve 2011 sonu için ise yüzde 5,5 olarak enflasyon hedeflerini değiştirdiği belirtilen çalışmada, daha önceki hedeflerin bu yıllar için yüzde 4 olduğu kaydedildi.
Haberin devamı

Fiyat belirleyicilerinin yeni hedefin kredibilitesini sorgulamaya başlamasıyla enflasyon beklentilerinin yükselebileceği konusunda güçlü riskler bulunduğuna işaret edilen çalışmada, yıl sonu için merkez bankası gecelik borçlanma faiz oranı beklentisinin ise yüzde 17.50’ye yükseltildiğine dikkat çekildi.

Türkiye ekonomisinin küresel kredi krizine şimdiye kadar dayanıklı kaldığı, iç piyasada her hangi bir likidite sıkışıklığı yaşanmadığı belirtilen çalışmada, ancak bu durumun sürekli devam edemeyebileceği çünkü Türkiye ekonomisinin yabancı sermaye bağlantılı büyüdüğünü ifade edildi.

Çalışmada, AK Parti hakkındaki kapatma davasının sonuçlanması ile kısa dönemde politik risklerin de hafiflediği kaydedildi.

 
CNBC-e Ekonomi paketine abone olmak için tıklayın

Bu habere oy ver
Düşük
1 Puan 2 Puan 3 Puan 4 Puan 5 Puan 6 Puan 7 Puan 8 Puan 9 Puan 10 Puan
Yüksek
     •  En çok puan alan haberler

Yazdır Gönder Görüş yaz/ oku

barış ünalp  - İstanbul
16 Eylül 2008, Salı 10:46  
kendi derdine merhem olamayan şirketlerin kuruluşların derecelendirmeleri ile senelerdir ekonomimizi yönetiyoruz. Ve lehman iflas etti bundan ders çıkarmamız lazım

abdullah bayındır  - İzmir
27 Ağustos 2008, Çarşamba 09:43  
iç piyasada likidie sorunu yaşanmıyormuşşşşş.....LEHMAN dakiler    bu yorumu oturdukları yerden yazmışlar galiba.zahmet edip bi kaç kişiye sormamışlar bile...

LiberTürk  - Ankara
27 Ağustos 2008, Çarşamba 09:20  
Evet bu durumda kısa vadeli yatırımlara hız verilmelidir..Kobilere arge ve üretim için teşvikler verilmelidir.Aksi taktirde güllük gülistanlık kalamayacağız malesef!Tüm dünya farkında krizin bizim leylalar dışında..Onlar ancak hükümet politikasını eleştirmekle meşgul!

Bütün Görüşleri Oku

Ana Sayfa | Türkiye | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür Sanat | Doğal Hayat | Eğitim | Moda
Spor | Hava Yol | İletişim | Yardım | İzleyici Görüşleri | Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları