5 Mayıstan bu yana kapalı olan YouTube’a erişim yasağı kalktı. İnternet Daire Başkanı Şen, yasaklı videonun kalkmasıyla yasağın da kalktığını, artık Türkiyenin her yerinden siteye erişimin mümkün olduğunu belirtti.
NTVMSNBCye konuşan Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı İnternet Daire Başkanı Osman Nihat Şen, kapatmaya neden olan içeriğin siteden kaldırılmasıyla YouTubeun tekrar açıldığını söyledi. Site kapama ve açmanın mahkeme kararıyla olduğunu belirten Şen, yasaya aykırı bir içeriğin siteye tekrar girmesi durumunda YouTubeun yine kapatılabileceğini ifade etti.
İÇERİK KALKINCA YASAK DA KALKTI Şen şunları söyledi: Artık Türkiyenin her yerinden siteye erişim mümkün. Herhangi bir engelleme yok. Youtubea erişim yasağı mahkeme kararıyla gelmişti. Kapatmaya neden olan içeriğin çıkarılması üzerine sitenin açılmasına karar verildi. Türkiyedeki yasalar gereği site kapama ve açma işlemleri mahkeme kararıyla olur.
BENZER BİR SORUNDA TEKRAR KAPANABİLİR Mahkeme yasaya aykırı bir içerikten dolayı tekrar kapatma kararı verirse bu karar tarafımızdan uygulanmak zorunda.
Atatürke ve Türkiyeye hakaret içeren görüntüler yayınladığı gerekçesiyle YouTubea Mart 2007den bu yana beş kez erişim yasağı getirilmişti. Siteye son olarak Ankara 1. Sulh Ceza Mahkemesinin 5 Mayıs tarihli kararı doğrultusunda erişim yasağı getirilmişti.
15 Ağustosta yasağın kalkmasının yeniden gündeme gelmiş, ancak Şen, YouTubela 6 aydır görüşüyoruz, yeni bir gelişme yok demişti.
yaa anlamıyorum abi biraz araştırın
youtube kaç aydır kapalı ben saadece 1
hafta giremedim sonra full youtube
taydım arkadaşlar internet i
yasaklamak diye bişey yok arayan bulur
sabır
ender vural - İzmir
27 Ağustos 2008, Çarşamba 18:06
Sanırım o kadar hızlı tekra kapandıki,
haber anında eskidi.Bakıyorum siteye
mahkeme kararıyla kapalı diyor
(Aslında 5 mayıs görünüyor kısacası
hala açılmamış.)
Ankara 1. Sulh Ceza Mahkemesi,
05/05/2008 tarih ve 2008/402 nolu
kararı gereği bu siteye erişim
TELEKOMÜNİKASYON İLETİŞİM
BAŞKANLIĞI"nca engellenmiştir.
mesut yiğituşağı - Gaziantep
27 Ağustos 2008, Çarşamba 17:31
Telekom ne kadar da yanılıyor. YT
bende hiç kapanmadı ki. kapalı diye
üzülenleri de anlamıyorum. ben hep
izledim. telekomünikasyon da uyusun.
kime iyilik veya kötülük yaptılar
anlamıyorum.