Kullanılmayan Nokia’ları atmayın
Web NTVMSNBC   
NTVMSNBC'yi açılış sayfam yap
Ekonomi
Küresel Kriz
Gündem
Dünya
Enerji
Otomotiv
Bankacılık
Tarım
Şirketler
CNBC-e Endeksleri
Video
Foto Galeri
Türkiye
Dünya
Ekonomi
Spor
Teknoloji
Sağlık
Kültür Sanat
Yaşam
Hava Yol
Yeşil Ekran
Eğitim
Moda
Otomobil
Doğuş Yayın Grubu
NTV
CNBC-e
e2
NTVSPOR.NET
NBA TV
NTV Radyo
Eksen 96.2
Radio N101
NTV Yayınları
N. Geographic
 
NTVMSNBC Anasayfa » Ekonomi » Şirketler

Kullanılmayan Nokia’ları atmayın

Nokia, Türkiye’de yeni bir geri dönüşüm projesi başlatıyor. Kullanılmayan Nokia cep telefonları, şarj cihazları ve bataryaları toplanıyor.


 DİĞER HABERLER

  EKONOMİ - EN ÇOK OKUNAN HABERLER

NTV-MSNBC
Güncelleme: 14:10 TSİ 26 Ağustos 2008 Salı

İSTANBUL - Dünyanın önde gelen cep telefonu üreticilerinden Nokia, sürdürülebilir çözümlerine bir yenisini daha ekledi. Proje ile Nokia gelecek kuşakları ve doğal yaşamı koruma adına kullanılmayan Nokia cep telefonları, şarj cihazları ve bataryaları toplayacak.
Haberin devamı

Kullanılmayan bu ürünlerin, Türkiye’de 46 ilde 156 noktada kurulacak geri dönüşüm kutularında toplanarak yeniden kazandırılması hedefleniyor.

ATMAYIN, BIZE VERİN
Nokia cep telefonlarının yüzde 65-80 oranında geri dönüştürülebilir olduğunun altını çizen Nokia yetkilileri şunları ifade etti: “Nokia ürünleri genel olarak plastik malzemeler, metal malzemeler ve seramik malzemelerden oluşmaktadır. Bir Nokia cep telefonundaki ham maddelerin büyük bir kısmı yeniden kullanılabilir ya da yakılmak suretiyle enerjiye dönüştürülebilir. Örneğin, bir cep telefonunda kullanılan plastik malzeme ve kapaklar geri dönüştürülebilir; elektronik aksam ve parçalar içerisinde bulunan altın, paladyum, bakır gibi metaller yeniden kullanılabilir; bataryaların geri dönüşümünden elde edilen birçok metal yeniden değerlendirebilir; paketleme amaçlı kullanılan her türlü kağıt, karton ve plastik malzeme de lokal olarak geri dönüşüme müsaittir.”

Nokia Türkiye Genel Müdürü Imfred de Jong de, “Nokia olarak bizler, hem sosyal sorumluluk projelerine hem de çevreye önem veren bir üretici olmamız nedeniyle çevremizi, yaşadığımız dünyayı ve kaynaklarımızı korumak ve gözetmek adına bir geri dönüşüm projesi başlatmış bulunuyoruz” diye konuştu.

PROJE NASIL İŞLEYECEK?
Proje, Türkiye’deki Nokia Care servis noktaları üzerinden yürütülecek. Halen 46 şehirde ve 156 noktada mevcut olan Nokia Care servisleri üzerinden gerçekleştirilecek proje aşamaları şöyle özetleniyor:

* Kullanıcılar eski Nokia cep telefonlarını, bataryalarını ve şarj aletlerini Nokia Care servis noktalarına geri getirecek
* Nokia Care servis noktaları eski telefonlarda yer alan bilgilerin silinmesi ve nasıl yedeklenebileceği konusunda yardımcı olacak, alternatif olarak da müşterilere bu bilgilere online olarak nereden erişilebileceğini bildirecek
* Eski ürünler Nokia Care servis noktalarında yer alan Geri Dönüşüm Kutularına atılacak
* Geri dönüştürülmek üzere Geri Dönüşüm Kutularında toplanan bu eski telefonlar, Nokia’nın onayladığı geri dönüşüm şirketi tarafından geri dönüşüme tabi tutulacak

yesil.ntvmsnbc.com

 
CNBC-e Ekonomi paketine abone olmak için tıklayın

Bu habere oy ver
Düşük
1 Puan 2 Puan 3 Puan 4 Puan 5 Puan 6 Puan 7 Puan 8 Puan 9 Puan 10 Puan
Yüksek
     •  En çok puan alan haberler

Yazdır Gönder Görüş yaz/ oku

beyza özkan  - İzmir
26 Ağustos 2008, Salı 23:23  
Türkiye"de elektronik atıkların geri dönüşümünü yapabilecek vay şöyle diyelim demontajını yapabilecek 1-2 geri dönüşüm tesisi var.Fakat demontajdan sonra parçalar türkiye"de işlenemiyor çünkü tesis yatırımı yok.bu bağlamda "cebimizdeki para bizde kalmalı"yı savunan arkadaşlara bu noktada bu dileğin gerçekleşemeyeceğini hatırlatmak isterim.Ama olacak ileride...

levent  - İstanbul
26 Ağustos 2008, Salı 17:36  
bu ancak 3.dünya ülke insanlarını kandırmak amaçlı olabilir. sosyal sorumlulukla alakası olmayan bir proje... bu şekilde lanse edilmesi de ayrı bir sorundur. bize karşı ne kadar ciddiyetsiz davranıldığının bir göstergesidir.

Yiğit Helvacı  - İstanbul
26 Ağustos 2008, Salı 17:01  
Nokia bu işten ticari gelir elde edecek, tamam da, bizim vatandaşımızdaki bu açgözlülük niye? Nokia"ya vermeyin de çekmecelerde mi beklesin eski telefonlar? Çöpe atın da dağlar mı oluşsun? Ne işe yarayacak o telefonlar anlamadım. Adam sizin çöpünüzü istiyor, bu cimrilik niye?

Bütün Görüşleri Oku

Ana Sayfa | Türkiye | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür Sanat | Doğal Hayat | Eğitim | Moda
Spor | Hava Yol | İletişim | Yardım | İzleyici Görüşleri | Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları