Jeotermal sahalara son teklif 14 Ekim’de
Web NTVMSNBC   
NTVMSNBC'yi açılış sayfam yap
Ekonomi
Küresel Kriz
Gündem
Dünya
Enerji
Otomotiv
Bankacılık
Tarım
Şirketler
CNBC-e Endeksleri
Video
Foto Galeri
Türkiye
Dünya
Ekonomi
Spor
Teknoloji
Sağlık
Kültür Sanat
Yaşam
Hava Yol
Yeşil Ekran
Eğitim
Moda
Otomobil
Doğuş Yayın Grubu
NTV
CNBC-e
e2
NTVSPOR.NET
NBA TV
NTV Radyo
Eksen 96.2
Radio N101
NTV Yayınları
N. Geographic
 
NTVMSNBC Anasayfa » Ekonomi » Enerji

Jeotermal sahalara son teklif 14 Ekim’de

MTA’nın ihaleye çıkardığı jeotermal alanlara son teklif tarihi 14 Ekim olarak belirlendi.

 DİĞER HABERLER

  EKONOMİ - EN ÇOK OKUNAN HABERLER

REUTERS
Güncelleme: 16:40 TSİ 22 Ağustos 2008 Cuma

ANKARA - Maden Tetkik Arama (MTA) tarafından bulunan 6 ruhsatlı jeotermal alan ihaleye çıkarıldı. Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yer alan konuya ilişkin ilana göre, geçici teminat tutarları 600 bin dolar ile 300 bin dolar arasında değişen ihaleler için son teklif verme tarihi 14 Ekim olarak belirlendi.
Haberin devamı

İhale konusu jeotermal alanlar; Aydın’a bağlı Merkez, Köşk, Umurlu, Serçeköy, Sultanhisar, Atça, Germencik, Bozköy ve Çamur ilçeleri ile Manisa’ya bağlı Salihli, Alaşehir, Caferbeyli ve Kavaklıdere ilçelerinde bulunuyor.

Enerji Bakanı Hilmi Güler, hafta başında yaptığı açıklamada; MTA’nın toplam 33 adet jeotermal saha ve 32 adet kuyuyu özel sektörün kullanımına sunacağını, bu saha ve kuyuların değerlendirilmesi durumunda yıllık 500 milyon dolar net gelir elde edilmesi beklenildiğini belirtmişti.

Güler, jeotermal kaynakların şu ana kadar ancak yüzde 20’sinin ortaya çıkarılabildiğini ve çalışmaların 2002 yılından bu yana artırılarak devam ettirildiğini belirterek, Türkiye’nin ortalama 220 metre olan arama derinliğinin daha da artırılabileceğini bildirmişti.

Avrupa Birliği ülkelerinde bu derinlik 1.200 metre düzeyinde bulunuyor. Bu alanda tüm potansiyelin devreye alınması halinde yıllık getirinin 6.8 milyar dolar düzeyinde olacağı hesaplanıyor.

 
CNBC-e Ekonomi paketine abone olmak için tıklayın

Bu habere oy ver
Düşük
1 Puan 2 Puan 3 Puan 4 Puan 5 Puan 6 Puan 7 Puan 8 Puan 9 Puan 10 Puan
Yüksek
     •  En çok puan alan haberler

Yazdır Gönder Görüş yaz/ oku

                        Bu habere henüz yorum yapılmamış


Ana Sayfa | Türkiye | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür Sanat | Doğal Hayat | Eğitim | Moda
Spor | Hava Yol | İletişim | Yardım | İzleyici Görüşleri | Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları