Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatının (AGİT) Güney Osetyada, Gürcistanın, bölgenin kontrolünü yeniden sağlamak üzere saldırıya geçmesinin ardından patlak veren çatışmalardan sonra çekilmesine kadar gözlemcileri bulunuyordu.
AGİTin bugün Viyanada toplanması bekleniyor.
RUSYA ASKERİ ÜSSÜ İSTİYORUZ
Kokoeti, Moskovadan Güney Osetya topraklarında bir askeri üs kurmasını isteyeceğini de söyledi ve Rusya Federasyonu yönetiminden Güney Osetya topraklarında bir Rus askeri üssü olmasını isteyeceğiz çünkü burada Rus vatandaşları yaşıyor yanıtını verdi.
Eduard Kokoeti, Biz Rus yönetimine soracağız, karar onların dedi.
Rusyanın desteklediği Güney Osetya, 1991-1992 savaşında merkezi yönetimden ayrılarak tek yanlı bağımsızlık ilan etmişti.
Gürcistanın 7-8 Ağustosta kontrolü yeniden ele geçirmek için Güney Osetyaya harekat düzenlemesinin ardından uluslararası krize yol açan çatışmalar patlak verdi ve Rusya, Sovyetler Birliğinin 1991de yıkılmasından sonra sınırları dışına en büyük askeri yığınağını yaptı.