İran’la doğalgaz imzası başka bahara
Web NTVMSNBC   
NTVMSNBC'yi açılış sayfam yap
Ekonomi
Küresel Kriz
Gündem
Dünya
Enerji
Otomotiv
Bankacılık
Tarım
Şirketler
CNBC-e Endeksleri
Video
Foto Galeri
Türkiye
Dünya
Ekonomi
Spor
Teknoloji
Sağlık
Kültür Sanat
Yaşam
Hava Yol
Yeşil Ekran
Eğitim
Moda
Otomobil
Doğuş Yayın Grubu
NTV
CNBC-e
e2
NTVSPOR.NET
NBA TV
NTV Radyo
Eksen 96.2
Radio N101
NTV Yayınları
N. Geographic
 
NTVMSNBC Anasayfa » Ekonomi » Enerji

İran’la doğalgaz imzası başka bahara

İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad’ın ziyareti öncesinde enerji alanında kritik gelişmeler yaşanıyor. İran’dan kaynaklanan pürüzler nedeniyle, doğalgaz alanındaki işbirliği anlaşmasından vazgeçilmiş görünüyor.


 DİĞER HABERLER

  EKONOMİ - EN ÇOK OKUNAN HABERLER

NTV-MSNBC
Güncelleme: 15:39 TSİ 14 Ağustos 2008 Perşembe

ANKARA - İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad’ın Türkiye ziyareti için hazırlıklar son aşamaya getirildi. Geçtiğimiz hafta iki tarafın yaptığı hazırlıklar çerçevesinde enerjide kritik öneme sahip anlaşmalardan birine imza atılacağı açıklanmıştı.
Haberin devamı

Doğalgaz naklini sağlayacak boru hattı için, hem Türkmenistan gazının bu ülke üzerinden Türkiye’ye ulaştırılması hem de İran gazının Türkiye üzerinden Avrupa’ya ulaştırılması mutabakat zaptı ile karar bağlanacaktı.

Enerji Bakanlığı ve İran’ın Ankara büyükelçiliği yetkilileri, imza için hiçbir pürüzün kalmadığını ve hazır olduklarını bildirmişti.

Geçen bir haftalık sürede bu konudaki anlaşmada pürüzler çıktığı belirtildi. Türkiye, gaz nakli ile ilgili müzakerelerin biraz daha sürmesi gerektiğini bildirdi. Bu pürüzler İran tarafından giderilmeden de bir imzanın söz konusu olmayacağı bilgisi verildi.

İRAN İSTEKSİZ DAVRANDI
Yetkililer, sorunun İran tarafından kaynaklandığını, son anda yeni isteklerde bulunduklarını vurguluyor. Türkiye’nin bu yeni şartlar nedeniyle de imza konusunda isteksiz davrandığı kaydediliyor.

Bazı uzmanlar ise, Kafkasya’da yaşanan çatışmaların enerji güvenliği konusunda yarattığı risklerin İran’ın konumunu güçlendirdiğini, bu nedenle de bir hafta içinde tavır değişikliğine gitmiş olabileceklerini belirtiyor.

 DİĞER HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ
 
CNBC-e Ekonomi paketine abone olmak için tıklayın

Bu habere oy ver
Düşük
1 Puan 2 Puan 3 Puan 4 Puan 5 Puan 6 Puan 7 Puan 8 Puan 9 Puan 10 Puan
Yüksek
     •  En çok puan alan haberler

Yazdır Gönder Görüş yaz/ oku

                        Bu habere henüz yorum yapılmamış


Ana Sayfa | Türkiye | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür Sanat | Doğal Hayat | Eğitim | Moda
Spor | Hava Yol | İletişim | Yardım | İzleyici Görüşleri | Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları