‘Kadının yeri evi’ fikri güç kazanıyor
Web NTVMSNBC   
NTVMSNBC'yi açılış sayfam yap
Yaşam
Nokia E71 ile iş hayatının incelikleri
İnsanlar
İlişkiler
Alışveriş
Hayvanlar Alemi
Lezzet
Gezi
Video
Foto Galeri
Türkiye
Dünya
Ekonomi
Spor
Teknoloji
Sağlık
Kültür Sanat
Yaşam
Hava Yol
Yeşil Ekran
Eğitim
Moda
Otomobil
Doğuş Yayın Grubu
NTV
CNBC-e
e2
NTVSPOR.NET
NBA TV
NTV Radyo
Eksen 96.2
Radio N101
NTV Yayınları
N. Geographic
 
NTVMSNBC Anasayfa » Yaşam » Nokia E71 ile iş hayatının incelikleri

‘Kadının yeri evi’ fikri güç kazanıyor

Kadınların çalışmasının, aile yaşamıyla uyuşmadığı görüşü ağırlık kazanmaya başladı. Uzmanlar, bunun çalışan kadın üzerinde, ister istemez ek bir baskı yaratacağını düşünüyor.


 DİĞER HABERLER

  YAŞAM - EN ÇOK OKUNAN HABERLER

BBC TÜRKÇE
Güncelleme: 16:39 TSİ 03 Kasım 2008 Pazartesi

LONDRA - İngiliz gazetelerinin tümü bugün, kadınların onlarca yıldır sürdürdüğü eşitlik mücadelesinden sonra, “kadının yeri evidir” düşüncesinin yeniden güç kazandığını aktarıyorlar. Haber, Cambridge Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmaya dayanıyor.
Haberin devamı

Araştırma, kadınların iş hayatına atılması ve yükselmek ama aynı zamanda çocuk da yetiştirmek istemesinin, aile yaşamına zarar verdiğine inananların sayısında, 1994 yılından bu yana artış olduğuna işaret ediyor.

Araştırmayı kaleme alan Profesör Jacqueline Scott, inançlardaki değişimlerin, ille de davranışlarda da değişim anlamına gelmediğini vurguluyor. Ama yine de inançların önemli olduğunu, kadınların çalışmasının, aile yaşamıyla uyuşmadığı görüşü bir kez ağır basmaya başlarsa, bunun çalışan kadın üzerinde, ister istemez ek bir baskı yaratacağını söylüyor.

 

Bu habere oy ver
Düşük
1 Puan 2 Puan 3 Puan 4 Puan 5 Puan 6 Puan 7 Puan 8 Puan 9 Puan 10 Puan
Yüksek
     •  En çok puan alan haberler

Yazdır Gönder Görüş yaz/ oku

aysun büyükgök  - İzmir
17 Kasım 2008, Pazartesi 09:09  
evet kesinlikle çocuk sahibi olan anneler çocukları kendi ayaklarının üzerinde durmadan çalışmayacak.eşini rahata alıştırmayacak.ben yaşadım hep bir olalım beraber kalkınalım,çocuklarımıza daha iyi bir gelecek sağlıyalım diyerek uğraştım gecemi gündüzüme kattım ama eş sizinle bütün olmayıpta oluyormuş numarası yapıyor.sonrada ortada aile bile kalmıyor.tüm hayat yüküde sizin omuzlarınızda kalıyor.

Bütün Görüşleri Oku

Ana Sayfa | Türkiye | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür Sanat | Doğal Hayat | Eğitim | Moda
Spor | Hava Yol | İletişim | Yardım | İzleyici Görüşleri | Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları