Kısa adı HeJ olan derneğin başkanı 39 yaşındaki Dominique Moreau, Asyada sarong (bir çeşit pareo), Afrikada kaftan giyiliyor. Hiç kimse de bundan rahatsız olmuyor. Bizler niye giyemiyoruz? diye soruyor.
Aile babası Moreau, Fransada da yüzlerce yıl boyunca erkeklerin efil efil giyindiklerini hatırlatıyor.
AFP muhabiriyle konuşurken üzerinde dizlerinin altına inen koyu yeşil etek bulunan militan Moreau, gardırobunda altı yıldır çeşit çeşit kumaş ve kot etek bulundurduğunu anlatıyor. Etekle dolaşırken insanların kendisini şüpheli ve meraklı bakışlarla süzdüğünü, ama bütün bunların kendisini otobüse binmek, karısıyla alışverişe çıkmak, eş dost ziyaretine gitmek veya ahbaplarını ağırlamaktan alıkoyamadığını söylüyor.
Etekli erkekleri travesti, serseri veya sapkın yerine koyan önyargılarla ve basmakalıp düşüncelerle mücadele ettiklerini belirten Moreau, Kadınlar pantolon giyebilmek için mücadele etti, biz de etek uğruna aynı şeyi yapıyoruz... diyor.
İşin zor kısmının, sokakta etekle dolaşmak olmadığını anlatan etek militanı, Asıl sıkıntı bunu yakınlarınıza kabul ettirebilmek diyor ve etek yüzünden boşanan arkadaşları olduğunu söylüyor.
Eteği daha 10 yaşında annesinin eteklerini denerken keşfettiğini vurgulayan Moreau, Giysinin verdiği hürriyet hissini ve rahatlığı daha o zamanlar tattım diye konuşuyor.