Çelik: 13 bin öğretmene ihtiyaç var
Web NTVMSNBC   
NTVMSNBC'yi açılış sayfam yap
Türkiye
Politika
Dış politika
Genel
Polis - adliye
Yerel
Video
Foto Galeri
Türkiye
Dünya
Ekonomi
Spor
Teknoloji
Sağlık
Kültür Sanat
Yaşam
Hava Yol
Yeşil Ekran
Eğitim
Moda
Otomobil
Doğuş Yayın Grubu
NTV
CNBC-e
e2
NTVSPOR.NET
NBA TV
NTV Radyo
Eksen 96.2
Radio N101
NTV Yayınları
N. Geographic
 
NTVMSNBC Anasayfa » Türkiye » Hidden Güncel Subsection » Eğitim

Çelik: 13 bin öğretmene ihtiyaç var

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, yaklaşık 13 bin öğretmene ihtiyaç olduğunu söyledi. Eğitim-Sen ise bakanlığın rakamlarla oynadığını belirterek, öğretmen açığının on binlerce olduğunu savundu.

 DİĞER HABERLER

  GÜNCEL - EN ÇOK OKUNAN HABERLER

NTV-MSNBC VE AJANSLAR
Güncelleme: 20:17 TSİ 30 Aralık 2007 Pazar

ANKARA - Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, DSP İstanbul Milletvekili Hüseyin Mert’in, öğretmen ihtiyacına ilişkin soru önergesini cevaplandırdı.
Haberin devamı

Bakan Çelik, “Bakanlığımıza bağlı resmi eğitim kurumlarımızın Eylül itibariyle öğretmen ihtiyacı 25 bin 83 olmakla birlikte bazı alanlardaki norm kadro fazlası konumunda bulunan 12 bin 278 öğretmen dikkate alındığında gerçek öğretmen ihtiyacının 12 bin 805 olduğu görülecektir” dedi.

EĞİTİM-SEN: MEB RAKAMLARLA OYNUYOR
Öte yandan, Eğitim Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, yaptığı yazılı açıklamada, 2 yıl önce öğretmen açığını 165 bin 826 olarak açıklayan Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) rakamlarla oynadığını savundu.

Eğitim-Sen Genel Başkanı Dinçer, “İki yıl önce, bizzat MEB tarafından açıklanan öğretmen açığı rakamları ve iki yıl içinde yapılan öğretmen atamalarının sayısı ortadadır. Halen bakanlığa bağlı kurumlarda 575 bin kadrolu, 29 bin sözleşmeli (4-B), 14 bin usta öğretici ve on binlerce ücretli öğretmen görev yapmaktadır. Son 5 yılda, güvencesiz istihdam sayısında ciddi artışlar söz konusudur. Bununla birlikte, on binlerce öğretmen açığı ve bu açığı kapatabilecek 200 bine yakın işsiz öğretmen adayı bulunmaktadır” dedi.

Son beş yılda emekli olan öğretmen sayısı, artan öğrenci sayısı ve derslik sayısı dikkate alındığında yapılan atamaların yetersiz olduğunu savunan Dinçer, şöyle konuştu: “Kadrolu öğretmen açığı sadece ilköğretimin ikinci kademesinde 40 bin civarındadır. Aynı hesaplama yöntemi ile gidildiğinde; ilköğretim 1. kademe ve orta öğretim branş öğretmenliğinde de öğretmen açıklarının hâlâ önemli bir sorun olduğu görülmektedir.”

 

Bu habere oy ver
Düşük
1 Puan 2 Puan 3 Puan 4 Puan 5 Puan 6 Puan 7 Puan 8 Puan 9 Puan 10 Puan
Yüksek
     •  En çok puan alan haberler

Yazdır Gönder Görüş yaz/ oku

YUSUF ÇETİNER  - Mersin
08 Mayıs 2008, Perşembe 13:58  
Sayın politikacı bakanlarımız... ben ingilizce öğretmenliği bölümü mezunuyum ama diplomamda sosyal bilgiler yazınca 98 yılında dil seçemedim ANAOKULU ÖĞRETMENLİĞİNE GİTTİM 2000 YILINDA SOSYAL ALANDAN ANASINIFI EVET YANLIŞ DUYMADINIZ ERKEKTEN ANASINIFI ÖĞRETMENİ OKUDUM. OKURKEN KPSS İCAT OLDU VE BENİM 2000 YILI HARİCİNDE DİĞER YILLAR HEP TM DEN ALINDI. SÖYLEYİN BEN İNGİLİZCE MEZUNU OLARAK ZAR ZOR ANAOKULUNA KAPAĞI ATMIŞIM T.M. CİLERLE BEN NASIL KPSS DE AŞIK ATACAM SÖYLERMİSİNİZ... HER İKTİDAR KAFASINA GÖRE İŞ YAPIYOR SİSTEM İCAT EDİYOR AMA BU BİLİNÇSİZLİKLERİ YÜZÜNDEN KAÇ KİŞİYİ MADUR ETTİKLERİNİN FARKINDA DEİLLER. MADEM ANAOKULUNA İHTİYAC VAR NİYE BEN 4 SENE LİSANAS OKUYUP MASRAF ETTİMDE BENİ ATAMAYIPTA ACIKÖĞRETİM OKUTUP GÖREV YAPTIRIYOLAR. 14,800 ANAOKULU ÖĞRETMENİNDNE KACTANESİ KADROLU YILDA 500 TANE KADROLU 14,300 KERİZ GİBİ 3 KURUŞA ÇALISSIN USTA ÖĞRETİCİ GECİCİ İŞÇİ GİBİ OLACAK İŞ DEİL.. SENDE BAKAN OL MİLLET VEKİLİ OL AYLIK 500 YTL YE ÇALIŞTA SİZİDE GÖRELİM... YAZIKLAR OLSUN DİYORUM BAŞKADA BİŞEY DEMİYORUM...

meral oğur  - Tekirdağ
29 Mart 2008, Cumartesi 16:01  
200 binden fazla işsiz atanmayan o öğretmenlerden biri de benim 5 yıl okudum 85 aldım ve ücretli olarak çalışıyorum ben türk bayrağının dalgalandığı heryerde çalışmaya razıyken neden atanmıyorum da bazıları 50 puanlarla atanabiliyor? biz de atanmayanlar olarak neden geri zekalı olarak nitelendiriliyoruz acaba ?

mehmet yorgancı  - Kayseri
21 Şubat 2008, Perşembe 19:25  
100 bin ücretli öğretmenden biriyim yaşadığım yer içanadolunun bir kasabası ancak o kadar çok ücretli öğretmen çalıştırılıyorki ve onun için bile milli eğitimden torpil yaptırıyoruz kimin dayısı varsa anlayacağınız

Bütün Görüşleri Oku

Ana Sayfa | Türkiye | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür Sanat | Doğal Hayat | Eğitim | Moda
Spor | Hava Yol | İletişim | Yardım | İzleyici Görüşleri | Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları