ANKARA - New York Timesın internet sitesindeki habere göre, Dünya Sağlık Örgütünün (WHO), sünnetin AIDSe yol açan virüs HIVin bulaşmasını önlemede etkili olduğunu açıklamasından sonra New York sağlık yetkilileri harekete geçti.
Atlantadaki Hastalıkların Kontrolü ve Önlenmesi Merkezinin, bunu ulusal bir politika haline getirmek için çalışmalar yapacağı bildirildi.
Ancak merkezin çalışmalarından önce harekete geçen New York sağlık yetkilileri, sünnet konusunu üyeleriyle ele almaları için bazı gruplar ve eşcinsel örgütleriyle şimdiden temasa geçti.
Yetkililer, bunun yanı sıra kentteki hastane ve klinikleri idare eden Sağlık ve Hastaneler Kurumundan sağlık sigortası olmayan erkeklerin ücretsiz sünnet edilmesini istedi.
Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ile UNAIDS uzmanları, Kenya, Uganda ve Güney Afrikada yapılan araştırmalara dayanarak, sünnetin AIDSe karşı korunmada etkili olduğunu belirtmiş ve erkeklere sünnet olmaları tavsiyesinde bulunmuşlardı.
Sn. HAKAN KARA bey...
iddia sahibi saglik bakaniniz degil.
WHO !
Musti - Konya
08 Nisan 2007, Pazar 02:39
İSLAM saglikli olan seylere helal
demiş olmayanlari haram kilmiş sunnet
konusu da bunun bi gostergesi o yonden
bakildiginda ... amerikalilar işte :))
ALLAH DEVLETİMİZİ VE MUSLİMAN ALEMİNİ
KORUSUN...!
osman cakır - Denizli
07 Nisan 2007, Cumartesi 20:45
biz turkler yanı muslumanlar 1400 yy
sunnet oluyoruz ama medenı olan avrupa
onlar esas medenıyetı yenı ogrenıyorlar