ANKARA - Orfeon ilk olarak 5 Mayıs Perşembe akşamı Dışişleri Bakanlığının kuruluşunun 85inci yılı ve Avrupa Birliği şenlik haftası nedeniyle Dışişleri Bakanlığı Mensupları Eşleri Dayanışma Derneği (DMEDD) ve Sevda-Cenap And Müzik Vakfı tarafından düzenlenen konserde yer alıyor. Hemen ertesi gün ise KKTC Müzik Dostları Derneği’nin Girne Bellapais Manastırı’nda düzenlediği konseri gerçekleştirmek üzere yola çıkacak.
Türkiyeyi yurt içinde ve yurt dışında başarıyla temsil eden genç sanatçıların buluşacağı 5 Mayıstaki konserin ilk bölümünde arpçı Çağatay Akyol ve Uzel Ametist Klarnet Beşlisi, ikinci bölümünde ise Orfeon Oda Korosu yer alacak.
 |
|
Her biri, alanlarında yeni eser üretimini artırmak amacı ile programlı çalışmalar yapan başarılı sanatçılar, akademik ile müzikal kariyerlerinin yanısıra yardım konserleri vermekte ve uluslararası etkinliklere Türkiye adına katılmakta.
5 Mayıs 2005 Perşembe akşamı saat 20.00de MEB Şura Salonunda gerçekleşecek ve biletleri 10 ve 20 YTLden şatışa sunulan konserin geliri ile Irakta görev şehidi olan ve yaralanan kamu görevlileri adına MEB Şura Salonuna koltuğa adlarını yazdırma yöntemiyle bağış yapılacak ve DMEDDnin eğitim fonuna katkıda bulunulacak.
GİRNE KONSERİ 7 MAYIS CUMARTESİ
Orfeonun bir sonraki durağı olan Girnedeki konser ise 7 Mayıs 2005 Cumartesi akşamı saat 20.30da Bellapais Manastırında. Koronun Kıbrıstaki bu ilk konseri T.C. Lefkoşa Büyükelçiliği, KKTC Milli Eğitim Bakanlığı Kültür Dairesi, Lefkoşa Belediyesi, Büyükhan Sedir Restaurant ve Burhan Ltd. sponsorluğunda gerçekleşiyor.
Orfeon, her iki konserinde de geçtiğimiz günlerde piyasaya çıkan ikinci albümü 10da yer alan dünya ezgilerini de içeren karma bir program sunacak.
Ayrıntılı Bilgi:
www.orfeontr.com